Hlavní obsah

Nausch Sluková s Havelkovou si v Torquay hlavní soutěž nezahrají

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Helenou Havelkovou si na turnaji Pro Tour Elite v Torquay hlavní soutěž nezahrají. Po dvou třísetových bitvách neuspěly na závěr sezony v kvalifikaci a po devátém místě v Kapském Městě a pátém na turnaji nižší úrovně Challenge rovněž v Torquay obsadily dělenou 17. příčku. Jan Dumek s Jiřím Sedlákem vypadli na písku v Austrálii už v prvním zápase.

Foto: Sport Invest

Helena Havelková v akci

Článek

Nausch Sluková s Havelkovou, jejichž cílem je olympijská Paříž 2024, v prvním kole kvalifikace zdolaly Kanaďanky Darby Dunnovou a Olivii Furlanovou 21:18, 22:24 a 15:12. V duelu o postup mezi elitní šestnáctku proti polské dvojici Jagoda Gruszczynská, Aleksandra Wachowiczová Češky v chladném počasí otočily ve druhém setu po brzkém timeoutu nepříznivý vývoj díky osmibodové šňůře při podání Havelkové a vyrovnaly.

Vstup do tie-breaku se jim ale opět nevydařil a tentokrát už velkou ztrátu nedohnaly. Polky tak Nausch Slukové s Havelkovou, kterou od společné premiéry v Kapském Městě limituje zraněný palec na noze, oplatily pár dnů starou porážku ze skupiny turnaje Challenge na stejném místě.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Torquay (Austrálie) - kvalifikace:
Muži - 1. kolo:
Seiser, Kindl (Rak.) - Dumek, Sedlák (ČR) 2:1 (-20, 19, 12)
Ženy - 1. kolo:
Havelková, Nausch Sluková (ČR) - Dunnová, Furlanová (Kan.) 2:1 (18, -24, 12).
2. kolo:
Gruszczynská, Wachowiczová (Pol.) - Havelková, Nausch Sluková 2:1 (18, -15, 9).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.