Hlavní obsah

Někdejší vicemistryně Evropy Frank Kvapilová se po porodu vrátila na písek

Michala Frank, která pod dívčím jménem Kvapilová získala s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou stříbro na mistrovství Evropy 2017, se po porodu vrátila k vrcholovému beachvolejbalu. Na Poháru národů ve Vídni reprezentuje Česko s novou partnerkou Michaelou Břínkovou. Druhým českým párem v nové týmové soutěži jsou Martina Williams s Annou Pospíšilovou.

Foto: Václav Kohelka

Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou na archivním snímku.

Článek

rank před mateřskou pauzou hrála s Michaelou Kubíčkovou. Několik měsíců po březnovém narození dcery se dala dohromady s dvacetiletou Břínkovou. "Míša je jednou z těch mladých hráček, která má velký potenciál, je talentovaná, celou zimu se připravovala, má za sebou zkušenost z mládežnického mistrovství světa v Thajsku, takže si myslím, že si tuhle šanci zaslouží," uvedla dvaatřicetiletá Frank na svazovém webu.

První společný mezinárodní turnaj odehrály před několika týdny v Rakousku a vyhrály ho. "Od tohoto turnaje jsme neměly žádná velká očekávání nebo cíle, ale samozřejmě jsme chtěly uspět a hrát co nejlépe. Nakonec z toho bylo finále a zlaté medaile a my si to hrozně moc užily," radovala se Frank.

Na úvod Poháru národů čekal nově složený tým duel se zkušeným německým párem Karla Borgerová, Julia Sudeová, kterému podlehly 1:2 na sety. České týmové jedničky Williams a Pospíšilová pak porazily 2:1 Němky Cinju Tillmannovou a Svenju Müllerovou. Zlatý set, který určuje vítěze v případě vyrovnaného stavu, Williams s Pospíšilovou prohrály proti Borgerové a Sudeové 10:15. Do rozhodující zkrácené sady mohou týmy nasadit i dvojici zkombinovanou z obou párů.

Ve Vídni o tituly mistrů a mistryň evropských národů ode dneška do neděle hraje osm zemí v každé kategorii. Ze dvou čtyřčlenných skupin postoupí vítězové přímo do semifinále a druhé a třetí týmy se utkají o zbývající místa v bojích o medaile. Češky po Německu čekají ve skupině ve středu Rakušanky. Mezi muži reprezentují Jakub Šépka s Tomášem Semerádem a Václav Berčík s Matyášem Džavoronokem, turnaj ve Vídni zahájí ve středu proti domácí dvojici.

Pohár národů v plážovém volejbalu ve Vídni:
Ženy - skupina B:
Německo - Česko 2:1
Borgerová, Sudeová - Břínková, Frank Kvapilová 2:1 (12, -14, 7)
Tillmannová, Müllerová - Williams, Pospíšilová 1:2 (-18, 12, -9)
Borgerová, Sudeová - Williams, Pospíšilová 15:10

Reklama

Související témata: