Hlavní obsah

Nevídaná brutalita, nad kterou zůstává rozum stát. Hříšník byl okamžitě vyřazen z týmu

Massachusetts/Praha

Právě vystřelil na koš a sledoval, jestli jeho pokus za tři body bude úspěšný. To, co po pár vteřinách ale následovalo, nemohl Nate Tenaglia vůbec tušit. Jeho soupeř Kewan Platt totiž při utkání univerzitní basketbalové ligy v americkém státě Massachusetts předvedl chování, nad kterým zůstává rozum stát.

Brutální zákrok v americké univerzitní soutěži

 
Článek

Platt z Fitchburgské státní univerzity se po odehrání míče rozběhl k bezbrannému soupeři a naprosto brutálním způsobem ho úderem loktem do obličeje poslal na palubovku. Basketbalista Nichols College skoro jako zázrakem vyvázl bez vážnějšího zranění.

Pro Platta utkání po druhém technickém faulu předčasně skončilo. A další trest na sebe nenechal dlouho čekat. Přistoupila k němu univerzita, na níž mladík studuje.

„Fitchburgská státní univerzita je šokována tímto chováním. Hráč byl s okamžitou platností na dobu neurčitou vyřazen z týmu a byl mu zamezen přístup do areálu univerzity," informovala univerzita prostřednictvím svého Twitteru.

„Jeho chování je zcela v rozporu s hodnotami naší komunity a s dobrým sportovním chováním. Fitchburgská státní netoleruje chování porušující tyto standardy. Případ dále prošetřujeme a zvažujeme další sankce," stojí dále v prohlášení.

Plattovi tak hrozí i vyhazov z univerzity. Hříšník mezitím přišel s omluvou, v níž se za své jednání kaje.

„Chci se tímto způsobem omluvit a vyjádřit hlubokou lítost nad mým chováním. Co jsem provedl, je absolutně neakceptovatelné a neodůvodnitelné," uvědomuje si Platt.

„Byl jsem frustrovaný a ztratil kontrolu nad svým chováním. Vím, že tato slova nemůžou odčinit mé provinění. Neomlouvám se jen Natu Tenagliovi, ale i mým spoluhráčům, trenérskému štábu, univerzitě a celé basketbalové komunitě," uzavřel basketbalista.

Reklama