Hlavní obsah

Nikdo se nedokáže vžít do našeho rozpoložení, řekl kapitán jindřichohradeckých basketbalistů Pavlík

Děčín

Basketbalisté Jindřichova Hradce nastoupili poprvé od úterní tragédie, kdy při autonehodě zahynuli tři hráči jejich prvoligového kádru, k mistrovskému utkání v Děčíně. Zápas probíhal ve smutné atmosféře, a jak přiznali zástupci obou stran, tentokrát ani nešlo o výsledek. Všichni aktéři včetně diváků uctili památku zesnulých basketbalistů jihočeského klubu minutou ticha. Členové realizačních týmů Jindřichova Hradce i Děčína měli na sobě černé oblečení, hráči pak černou pásku na dresech.

Foto: David Veis, ČTK

Spoluhráči tragicky zesnulých basketbalistů Jindřichova Hradce Michala Fröhdeho, Filipa Sahana a Romana Vacha se 15. ledna setkali k tryzně před jindřichohradeckou sportovní halou.

Článek

„Museli jsme zabojovat hlavně sami se sebou. Nemyslím v tomto zápase, ale uvažovali jsme nad tím, jak se zachovat v situaci, kdy jsme přišli o tři kluky. Na to se nedá najít žádný návod. Je to strašně těžké a nikdo, kdo to nezažil, se nedovede vžít do našeho rozpoložení," řekl pro Sport.cz kapitán jindřichohradeckých basketbalistů Jan Pavlík.

„Něco podobného jsem prožil už při angažmá v Maďarsku, kde jsem také ztratil tři spoluhráče. Snažil jsem se nyní uklidňovat naše hráče, aby to nějakým způsobem zvládli. První dny po tragédii - to byla hrůza," přiznal Pavlík a pokračoval: „Jsme z toho zdrceni včetně cizinců. Tracey tady není. Byl z toho úplně mimo, požádal klub o volno a odletěl za kamarády do Belgie. Hodně specifická situace byla pro Halla, který přijel ve středu a po pozdravu se dozvěděl, že mu umřeli tři spoluhráči," líčil Pavlík.

Kapitán přiznal, že se o zápase bavili i s děčínskými soupeři. „Projevili nám soustrast. Basket šel tentokrát stranou. Na pažích máme fixem napsané iniciály kluků, kteří nás opustili. Poslední rozloučení s nimi proběhnou v úterý, ve středu a v pátek. To budou další krušné dny pro nás všechny," uvedl Pavlík.

Děčínský trenér Pavel Budínský byl rovněž plný emocí z toho, co postihlo kamarády z jihu Čech. „Před hráči obou týmů smekám. Věděli, že se zápas musí nějak odehrát. Po vítězství jsme ani neměli chuť na nějaké oslavy, výsledek šel stranou. Jsem rád, že takové chvíle, spojené s okolnostmi zápasu, máme za sebou. Víc bych to nekomentoval, slova jsou zbytečná," klopil zrak kouč Severočechů.

Reklama

Související témata: