Hlavní obsah

Obhájci mají pro Utkání hvězd NBL reprezentační základní pětku

Praha

Výběr Mladých pušek bude v exhibičním Utkání hvězd NBL obhajovat loňské těsné vítězství se základní sestavou složenou výhradně z členů reprezentace. Kapitán Tomáš Vyoral k sobě vybral do zahajovací pětky Jaromíra Bohačíka, Michala Mareše, Martina Peterku a Šimona Puršla. Lídr týmu Mazáků Jakub Šiřina se rozhodl pro Lukáše Palyzu, Vojtěcha Hrubana, Tomáše Pomikálka a Pavla Houšku. Mužstva doplnili o sedm hráčů na každé straně trenéři obou výběrů Antonín Pištěcký a Tomáš Grepl.

Foto: David Šváb/Nymburk Basketbal ERA, ČTK

Zach Hankins z Nymburka - ilustrační foto.

Článek

V nominacích je dohromady deset reprezentantů, z nich Vyoral, Bohačík, Peterka, Šiřina, Palyza a Hruban startovali v září na úspěšném mistrovství světa v Číně. Na rozdíl od loňska nejsou v zahajovacích sestavách zahraniční hráči, na lavičce Mladých pušek budou ale tvořit většinu.

"Svému týmu věřím a doufám, že Mazáky rozsekáme," uvedl Vyoral v tiskové zprávě. O úspěchu je přesvědčený ale i Šiřina. "My máme našlapanou nejen lavičku, ale celou sestavu," řekl.

Utkání hvězd je na programu 19. ledna v Ústí nad Labem. Vloni zvítězil výběr hráčů do 27 let nad staršími kolegy o jediný bod 136:135. Exhibici opět zpestří možnost střelby za pět bodů z kruhů v blízkosti půlicí čáry. Součástí nedělního programu budou i individuální soutěže ve střelbě trojek a smečování do koše, v nichž budou noví vítězové, i ve hře jeden na jednoho, kde bude obhajovat loňské prvenství Javonte Douglas.

Složení týmů pro Utkání hvězd NBL:
Mazáci:
Šiřina (Opava), Palyza (Olomoucko), Hruban (Nymburk), Pomikálek (Děčín), Houška (Ústí nad Labem) - Jurečka, Gniadek (oba Opava), Stamenkovič (Hradec Králové), Autrey (Děčín), Číž (Kolín), Pecka (Ústí nad Labem), Holsey (Ostrava). Trenér: Grepl (Děčín).
Mladé pušky:
J. Bohačík, Peterka (oba Nymburk), Vyoral (Pardubice), Mareš (USK Praha), Puršl (Svitavy) - Půlpán (Pardubice), Roby (Brno), Sehnal (USK Praha), Crandall (Svitavy), Svejcar (Ústí nad Labem), Douglas (Olomoucko), Hankins (Nymburk). Trenér: Pištěcký (Ústí nad Labem).

Reklama