Hlavní obsah

Brouwer, Meeuwsen - Perušič, Schweiner 2:0Perušič se Schweinerem nestačili v Dauhá na Nizozemce a mají druhou prohru

Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner nestačili ve finálovém turnaji Pro Tour v Dauhá na zkušené Nizozemce Roberta Meeuwsena a Alexandera Brouwera a po výsledku 16:21, 14:21 si připsali druhou prohru ve třetím zápase. V sobotu se utkají s brazilskou dvojicí Vitor Felipe, Renato.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner. Archivní foto

Článek

"Tímhle jsme si hodně zkomplikovali šanci na postup ze skupiny, už to nemáme ve svých rukách. Uvidíme, jak dopadnou večerní zápasy. Zítra hrajeme s Brazilci, se kterými jsme loni dvakrát prohráli v tie-breaku o dva body. Doufám, že tentokrát už to zlomíme," řekl ČTK Perušič.

První set byl vyrovnaný do stavu 14:14, koncovku zvládli ve větru výrazně lépe Nizozemci. Vstup do druhé sady se Čechům, kteří měli za sebou čtvrteční neúspěšný tie-break proti norským hegemonům Andersi Molovi a Christianu Sörumovi, vůbec nepovedl a brzy prohrávali 0:5. Po zlepšeném výkonu se Perušič se Schweinerem dotáhli na dvoubodový rozdíl, ale pak jim mistři světa z roku 2013 opět odskočili a bez problémů dovedli zápas k vítězství.

"Od nás to byl hodně nepovedený výkon. Věděli jsme, že Holanďany musíme zatlačit podáním, což se nám nepovedlo. Naopak oni nás dokázali zatlačit a jak naše chyby, tak jejich úspěšná obrana jim v obou setech získaly rozhodující náskok," prohlásil Perušič.

Ostříleným turnajovým trojkám podlehli Perušič se Schweinerem i ve čtvrtém vzájemném utkání. Naposledy pražští beachvolejbalisté prohráli s Nizozemci po třech setech předloňské finále v Ostravě.

Akce pro deset nejlepších dvojic uplynulé sezony má celkovou dotaci 800 tisíc dolarů. V pětičlenných skupinách se utká každý s každým, první tři páry postoupí do play off. Finále, v němž naposledy Perušič se Schweinerem podlehli Molovi se Sörumem, je na programu v neděli.

Finálový turnaj Pro Tour v plážovém volejbalu v Dauhá:
Skupina B:
Brouwer, Meeuwsen (3-Niz.) - PERUŠIČ, SCHWEINER (7-ČR) 2:0 (16, 14).

Reklama

Související témata: