Hlavní obsah

Perušič se Schweinerem nezaváhali na MS ani proti Norům a postoupí. Hermannová a Williams znovu padly

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner i podruhé na mistrovství světa v Římě vyhráli. Šestá nasazená dvojice, která patří mezi medailové kandidáty, porazila norské dvojky Mathiase Berntsena a Hendrika Mola 21:13, 21:17 a po dvou kolech vede skupinu F. Má tak jistotu, že postoupí do play off. Naopak Barbora Hermannová s náhradní spoluhráčkou Martinou Williams i podruhé neuspěly.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič.

Článek

Perušič se Schweinerem označili dnešní norské soupeře za černé koně skupiny. Jediný vzájemný duel s nimi v září 2019 v olympijské kvalifikaci v Číně prohráli, ale dnes Češi splnili ve slavném komplexu Foro Italico roli favoritů. První set rozhodli šestibodovou šňůrou od stavu 7:8 a i ve druhém si od šestého bodu drželi vedení, které už nepustili.

"Poměrně soustředěný výkon na Nory stačil a vyhráváme i druhý zápas ve skupině," napsali finalisté nedávného špičkově obsazeného turnaje světového okruhu v Ostravě na sociální sítě. Skupinu zakončí Perušič se Schweinerem v pondělí, kdy se utkají s Američany Chaimem Schalkem a Theodorem Brunnerem.

Hermannová s Williams podruhé padly

Hermannová s Williams, jež narychlo zaskočila za zraněnou Marii-Sáru Štochlovou, při obnovené spolupráci po sedmi letech nestačily na čínskou dvojici Wang Fan, Sia Sin-i a prohrály dvakrát 18:21. V neděli české hráčky vyzvou dosud neporažené Brazilky Dudu a Anu Patrícii.

Do play off postoupí z každé skupiny první dva týmy a čtyři nejlepší z třetích míst. Osm zbývajících dvojic na třetí příčce se utká o poslední čtyři volná místa.

Výsledky mistrovství světa v plážovém volejbalu v Římě
Muži, skupina F
Perušič, Schweiner (6-ČR) - Berntsen, H. Mol (30-Nor.) 2:0 (13, 17)
Ženy, skupina B
Wang Fan, Sia Sin-i (47-Čína) - Hermannová, Williams (23-ČR) 2:0 (18, 18)
1.Perušič, Schweiner2204:04
2.Schalk, Brunner2113:23
3.Berntsen, Mol2112:33
4.Martinho, Monjane2020:42
1.Duda, Ana Patrícia2204:14
2.Schützenhöferová, Plesiutschnigová2113:23
3.Wang Fan, Sia Sin-i2112:23
4.Hermannová, Williams2020:42

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články