Hlavní obsah

Pikantní rošáda! České jedničky rozdělilo zranění

Měly obrovskou radost, když si čtvrtfinálovým postupem na turnaji v Turecku zajistily první společnou účast na mistrovství světa. Jenže tu pak u českých ženských beachvolejbalových jedniček Barbory Hermannové s Marií-Sárou Štochlovou vystřídalo zklamání. Do Říma spolu nepojedou, rozdělilo je zranění. Hermannová si tak zahraje se svojí staronovou spoluhráčkou, s níž se nerozešla zrovna v dobrém.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Barbora Hermannová (vlevo) a Marie-Sára Štochlová během utkání s Brazilkami na turnaji v Ostravě.

Článek

Hermannová se poté, co její parťačka Markéta Nausch Sluková vyhlásila přerušení kariéry a těší se na potomka, dala dohromady se Štochlovou loni na podzim. Představily se i na květnovém turnaji nejvyšší kategorie v Ostravě, jenže pak se u Štochlové projevilo zranění.

„Trápí mě natržený břišní sval. Vypadá to, že budu mít klidový režim čtrnáct dnů, mohla bych se vrátit na turnaj v Gstaadu,“ věří Štochlová. Byť zklamání je velké… „Mělo to být moje první mistrovství světa, stálo nás spoustu sil projít kvalifikaci,“ litovala.¨

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bára Hermannová (@bara.hermannova)

Hermannová tak narychlo hledala novou parťačku a moc variant neměla. Vlastně jedinou. „Marťa je jediná česká hráčka, která má dost bodů, aby se mnou mohla nastoupit. Je jedna z mála, kdo do toho vložila celou zimní přípravu,“ připomněla Hermannová neradostnou situaci v českém ženském beachvolejbale.

Foto: VMLY&R | adidas

Plážová volejbalistka Barbora Hermannová.

Spolu vlétly do světa plážového volejbalu, když se ještě Williams za svobodna jmenovala Bonnerová. Hrály bok po boku sedm let, než přišel rozchod. Hermannová tehdy uprostřed sezony kývla na nabídku Slukové, která se bouřlivě rozešla s Kristýnou Kolocovou, což Bonnerová nesla nelibě. „Jsem zklamaná z nesportovního chování Báry,“ uvedla tehdy.

Teď je ale okolnosti přiměly spolupráci po sedmi letech obnovit. „Máme spoustu společných zkušeností, je výhoda, že jsme spolu už hrály. Ale naše skupina není jednoduchá, uvidíme, co vykouzlíme,“ je opatrná Hermannová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalistka Martina Williams.

V Římě narazí na druhé nasazené Brazilky Dudu a Anu Patrícii, Rakušanky Katharinu Schützenhöferovou a Lenu Plesiutschnigovou a čínskou dvojici Wang  Fan, Sia Sin-i.

Reklama