Hlavní obsah

Plzeň - Alingsas 25:29 Plzeňští házenkáři v Evropském poháru končí. O postup se připravili vlastními chybami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Házenkáři Plzně měli solidně nakročeno k velkému úspěchu. Ve čtvrtfinále Evropského poháru v prvním zápase uhráli na palubovce švédského Alingsasu cennou remízu 29:29. Doma však hlavně vinou vlastních chyb padli 25:29.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Ještě v poločase bylo vše otevřené, Talent ztrácel pouhé dva góly. Ovšem úvod druhé půle přinesl kanonádu švédského týmu, který se prosadil šestkrát v řadě. „Semifinále nebylo daleko. Desetiminutový výpadek nás ale stál postup. Tak kvalitní soupeř to dokázal potrestat," litoval trenér Petr Štochl.

Příčina výpadku byla hlavně v neproměňování vyložených příležitostí. Jakub Šindelář dvakrát spálil tutovku z brankoviště, Západočeši navíc nedali dvě ze tří sedmiček. „Bohužel jsme si nevážili šancí a zahazovali jednu za druhou," mrzelo křídelníka Ondřeje Šafránka.

Plzni se navíc vůbec nedařily přesilové hry, v nichž se domácí dopouštěli velkého množství technických chyb a darovali soupeři jednoduché góly. „Sebevědomí nám kleslo a byli jsme v jednom kole. Nedokázali jsme si přesilovkami pomoct," uvědomoval si Šafránek.

Ani při ztrátě osmi gólů ale Západočeši zápas nezabalili. „Neměli jsme co ztratit. Z toho se můžeme poučit, protože jsme hráli beze strachu a kvalita šla nahoru," oceňoval autor čtyř gólů.

Talent stáhl manko na tři branky. Přiblížit domácí na dva góly mohl právě Ondřej Šafránek, který po zákroku brankáře Herajta střílel přes celé hřiště. „Jenže jsem si nevšiml, že gólman soupeře už se stačil vrátit do branky. Byl schovaný za obráncem. Asi tuhle chybu budu mít na talíři. Štve mě, že jsem to tak pokazil," smutnilo levé křídlo.

Cesta Západočechů Evropským pohárem tak končí. „Severský styl házené nám úplně nevyhovuje. Tentokrát byl švédský soupeř k poražení, o to víc mě prohra mrzí," doplnil Šafránek.

Čtvrtfinále Evropského poháru házenkářů - odveta:
Talent tým Plzeňského kraje - Alingsas HK 25:29 (12:14)
Nejvíce branek: Škvařil 6, Douda a Šafránek 4 – Blomgren 9/2, Pedersen 6. První zápas 29:29, postupuje Alingsas.
Související témata: