Hlavní obsah

Po rozpadu páru Sluková, Havelková pojedou na ME náhradnice Dunárová s Resovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rozpadu beachvolejbalového páru Markéta Nausch Sluková, Helena Havelková budou na srpnovém mistrovství Evropy ve Vídni startovat Miroslava Dunárová s Danielou Resovou. Jejich dodatečnou nominaci oznámil Český volejbalový svaz (ČVS), který nemohl situaci řešit přiřazením jiné hráčky ke zkušené Nausch Slukové. To zakazují pravidla evropské konfederace CEV, taková změna je možná pouze v případě zranění.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Nausch Sluková na archivním snímku.

Článek

„Jsem rád, že se do hlavní soutěže evropského šampionátu dostal i druhý český pár. Na druhou stranu mě mrzí rozpad dvojice Markéty s Helenou (jež se rozhodla vrátit k šestkovému volejbalu). Měly olympijské ambice. Ale vzhledem k pravidlům CEV jsme neměli jinou možnost, než je odhlásit,“ konstatoval na webu předseda svazu Marek Pakosta.

Hráčky Sokola Brno I Dunárová s Resovou se do turnaje dostaly jako náhradnice na základě žebříčku FIVB, v němž jsou českými trojkami. Nadějný pár vloni vybojoval páté místo na akademickém mistrovství světa, skončil devátý na Challangeru v Dubaji a třetí na Futures v portugalské Cortegace. V tomto roce startoval na mezinárodní scéně omezeně s ohledem na studijní povinnosti.

„Těší mě, že ve Vídni uvidíme dvě české ženské dvojice. Cenné je i to, že se to podařilo holkám bez reprezentační podpory. Je jasné, že jako svaz jim nyní podporu poskytneme,“ konstatoval Vít Mařík z Asociace beachvolejbalu a člen Výboru ČVS.

Šampionát se uskuteční od 2. do 6. srpna. V původní nominaci byli ještě Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou, Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a Jakub Šépka s Tomášem Semerádem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.