Hlavní obsah

Předčasné finále! smekali Norové. Chceme bronz, lidi tady si ho zaslouží, burcují Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čelili největší možné síle, jaká v současném plážovém volejbale existuje. Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem znovu hnaní báječnou kulisou se v semifinále museli v tie-breaku sklonit před olympijskými vítězi Andersem Molem a Christianem Sörumem. Motivaci pro zápas o bronz (od 15.30, ČT sport) ale mají na turnaji Ostrava Beach Pro dostatečnou.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Davida Schweinera (vlevo) a Ondřeje Perušiče čeká zápas o bronz.

Článek

Vaši norští soupeři označili zápas za předčasné finále.

Schweiner: Oni jsou hodní. Jsme dobří kamarádi, takže kdyby neřekli něco takového před našim publikem, tak to ve finále budou mít těžké. (úsměv) Určitě si semifinále takový zápas zasloužilo, pro diváky to určitě bylo skvělé. Byl to vyrovnaný zápas až do poloviny tie-breaku, kdy Norové ukázali svoje kvality a zasloužili si vyhrát.

Perušič: Proti Norům to není jednoduché nikdy. Oni téměř nechybovali a neustále nás dostávali pod tlak dobrým podáním. Mentální tlak byl velký, protože jsme věděli, že jakoukoliv chybu potrestají a že musíme předvést co nejlepší výkon. To se nám v prvním setu povedlo i s přispěním skvělé divácké kulisy, nicméně ve druhém a třetím setu jsme tahali za kratší konec.

Poslední vzájemný zápas v Brazílii jste po osmi porážkám vyhráli. Zahráli teď Norové lépe, nebo vy hůře?

Perušič: První set byl z naší strany kvalitou lepší než celý zápas v Uberlandii. Na druhou stranu Norové daleko lépe ztrátovali. I když skóre místy bylo dost podobné, tak tam jsme rozhodně měli více šancí utočit na bod, tady jich tolik nebylo.

Schweiner: Prohrát s nimi není ostuda, musíme zkoušet dál, doufám, že to nebude trvat další osm porážek.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič při semifinále proti Norům.

Potvrdila se vaše slova před zápasem, že Norové dokáží v klíčových momentech ještě zlepšit svůj výkon?

Schweiner: Je to tak, vždycky zařadí dvojku. V tie-breaku opravdu nechybovali. Anders párkrát zablokoval a to je pak těžké. Musíte zahrát stoprocentní výkon, aby se vůbec povedlo jim přiblížit, nebo je dokonce porazit.

S Ostravou jste se vždy loučili porážkou, buď ve finále, nebo v zápase o bronz. Jistě nebude problém najít motivaci do závěrečného zápasu…

Perušič: Určitě ne. Už před turnajem jsme říkali, že diváci i organizátoři si medaili zaslouží. To jsme ještě nevěděli, že k ní budeme mít tahle blízko. Moc rádi bychom ji minimálně kvůli lidem, kteří turnaj dělají, získali.

Schweiner: A bronzových medailí moc nemám, tak je na čase.

Reklama

Související témata: