Hlavní obsah

Příští ročník interligy házenkářek bude hrát dvanáct týmů

Interligu házenkářek bude v příštím roce hrát dvanáct týmů, osm českých a čtyři slovenské. Oproti minulému ročníku ubude nejslabší český celek Hodonín a také polský Ruch Chorzów, který se soutěže účastnil jako host.

Foto: Jarmila Beková

Interliga házenkářek. Ilustrační foto

Článek

Úvodní kolo MOL ligy je na programu o prvním zářijovém víkendu (3./4. září) a ročník odstartuje například duel mistrovského Mostu se Zlínem, který udržel interligovou příslušnost v barážovém dvojzápase s prvoligovými Kunovicemi. Slovenský titul budou obhajovat opět suverénky z Michalovců, které v minulé sezoně ovládly před Mostem i základní, česko-slovenskou část.

Chorzów měl zájem v soutěži pokračovat a vedení interligy zvažovalo i účast ukrajinského celku Galyčanka Lvov, který po dobu vojenského konfliktu v jeho zemi našel azyl právě v Hodoníně. Nakonec zůstalo u původně zamýšleného formátu s dvanácti účastníky, jak určoval rozpis soutěže.

"Po sérii náročných jednání a zvážení všech okolností a dodržení platné legislativy v rozpisu soutěže dospěly oba svazy i po komunikaci s kluby, že v 21. ročníku nebude mít soutěž hosta," konstatoval na webu slovenského svazu ředitel soutěže Peter Brunovský.

Reklama