Hlavní obsah

Quarterback Jackson podepsal s Baltimorem rekordní smlouvu v NFL

Rekordní smlouvu podepsal nejužitečnější hráč ligy amerického fotbalu NFL z roku 2019 Lamar Jackson s Baltimore Ravens. Pětiletý kontrakt zaručuje podle televizní stanice ESPN šestadvacetileté hvězdě 260 milionů dolarů (přes 5,5 miliardy korun).

Foto: Nathan Ray Seebeck, Reuters

Quarterback Lamar Jackson na archivním snímku.

Článek

Jackson tím trumfl jiného quarterbacka Jalena Hurtse, jenž se před pár dny domluvil s Philadelphií Eagles na pětileté smlouvu v hodnotě 255 milionů dolarů.

Dres Baltimoru obléká Jackson celou dosavadní kariéru v NFL od roku 2018. O prodloužení smlouvy s klubem vyjednával už od loňského roku.

"Někdy to chce zkrátka čas. Tyhle věci se vyvíjejí. Někdy je hotovo za dva týdny, jindy to trvá dva roky," řekl generální manažer Ravens Eric DeCosta.

Jackson si výrazně finančně polepší. Během úvodních čtyř let si díky nováčkovské smlouvě vydělal dohromady zhruba 9,5 milionu dolarů. V uplynulé sezoně už to bylo 32,4 milionu.

"Za poslední měsíce jsme si toho hodně řekli, hodně se drbali na hlavě a okusovali si nehty. Ale příštích pět let bude stát za to," uvedl Jackson.

Reklama