Hlavní obsah

ČR - Malta 48:14 Ragbisté postoupili v ME o divizi výš

Praha

Čeští ragbisté postoupili do druhé nejvyšší divize mistrovství Evropy. V utkání play off dnes na Markétě na pražském Břevnově porazili Maltu přesvědčivě 48:14. V příštím ročníku bude národní tým hrát v šestičlenné skupině Trophy společně s Nizozemskem, Polskem, Moldavskem, Švýcarskem a Portugalskem.

Článek

Češi před třemi stovkami diváků už ve 22. minutě po třech položených pětkách vedli 19:0, v zápase pronikli do koncové zóny soupeře celkem sedmkrát. Kopáč Tomáš Forst, který sám jednu pětku položil, proměnil pět následných kopů a přidal jeden trestný.

"Bylo to pěkné utkání. Zahráli jsme si se silným soupeřem, i když výsledek pro něho nevyzněl nejpříznivěji. Škoda, že se nepřišlo podívat více diváků," řekl autor 18 bodů Forst serveru Českého ragby.

Triumfem nad Maltou se ragbisté také udrželi v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2019. Hned za týden se v jejím dalším kole utkají znovu na domácím hřišti s Maďarskem.

Utkání play off o postup do druhé divize ME v ragby v Praze na Břevnově:
ČR - Malta 48:14 (24:7)
Body: Forst 18, Pantůček 10, Loutocký, Havel, Cardaroni a Schütz po 5 - Watts a Cassar po 5, Morris 4. Pětky: 7:2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.