Hlavní obsah

Rozborka soupeře, výborní fandové a vítězný taneček. Volejbalistky Ostravy jdou v poháru dál

Mohly si doma dovolit ztratit se, ostravské volejbalistky si ale práci zbytečně nekomplikovaly. Po těsné porážce v tiebreaku na hřišti VC Kanti Schaffhausen nepustily ve druhém utkání úvodního kola Vyzývacího poháru Ostravanky na své palubovce soupeřkám ani set (15, 22, 23). Po 77 minutách mohly společně s diváky vítězným tanečkem po výhře 3:0 oslavit postup do další fáze.

Foto: Facebook TJ Ostrava

Ostravanky se radují z vítězství

Článek

Soupeř ze Švýcarska o víkendu ladil formu ligovým zápasem, který stejně jako před týdnem proti soupeřkám z Česka vyhrály 3:2. Ostravanky si utkání domácí extraligy proti Královu Poli odložily, měly tak v náročné odvetě o trochu více sil.

„Zápas jsme zvládli především mentálně v návaznosti na volejbalovou válku u soupeře. Hosty jsme rozebrali a hráli agresivně, kromě jedné pasáže ve druhém setu," říkal trenér vítězů Zdeněk Pommer.

Výborně zahrály střídající hráčky

„Musím pochválit celý tým za bojovnost, hlavně v momentech, kdy jsme prohrávali. Výborně zahrály střídající hráčky, které pomohly posunou výsledek správným směrem. Děkuji také skalním fanouškům na bubnech, fanklubu Stěbořice i Janu Hadravovi. Byl to opravdu povedený výkon. Takovými chceme do haly nalákat mnohem více fanoušků," pokračoval ostravský trenér.

Ostravanky lehce zaškobrtly jen ve druhém setu, kde musely likvidovat pětibodovou ztrátu (15:20). „Udělaly jsme tam spoustu chyb na servisu a napadaly nám tam také zbytečná esa," poukázala kapitánka TJ Ostrava Andrea Štrbová.

Malí krize její tým nezastavila. „Dokázaly jsme se do zápasu vrátit. Hodně nám v tom pomohla úžasná atmosféra v hale na Varenské. Tlačila nás i ve třetím setu, kdy jsme také prohrávaly. V koncovkách setů jsme se ale dokázaly vždy semknout a hrát bez chyb," uvedla Štrbová.

V dalším kole evropského Challenge Cupu se TJ Ostrava utká s řeckým Panathinaikosem. Úvodní zápas se hraje 24. listopadu v Aténách, odveta o týden později.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články