Hlavní obsah

Rozlučka plná emocí. A co dál? Hledá se dravec s chladnou hlavou

Michal OsobaSport.czPrávo

Šest let hrála po boku Martiny Bonnerové (dnes Williams), sedm spolu s Markétou Nausch Slukovou. Na podzim začne pro Barboru Hermannovou nová etapa jejího beachvolejbalového života. S kým bude stát na stejné straně sítě? O tom se rozhodne v nejbližších týdnech, ale okruh jejích potenciálních parťaček se zúžil. „Jsou dvě až tři,“ říká. O svém hledání mluví i v následujícím videu.

Emotivní rozlučka Markéty Nausch Slukové. Vrátí se kvůli olympiádě v Paříži? Video: Sport.cz

 
Článek

Po nešťastné olympijské anabázi Sluková předčasně ukončila sezonu, a tak mohla Hermannová testovat spolupráci s jinými mladšími hráčkami. Na mistrovství Evropy ve Vídni hrála s Marií-Sárou Štochlovou, na turnaji v Praze s Danielou Resovou, v Brně s Michaelou Břínkovou.

„Zajímavá zkušenost, po pěti letech jsem vstoupila na hřiště v jiné roli. Na českém písku jsou šikovné holky s potenciálem na světovou sérii,“ říká.

Slzy Markéty Nausch Slukové. Chce rodinu, už nebude hrát s Barborou HermannovouVideo: Sport.cz

Za velký talent je považovaná zejména Štochlová, která shodou okolností letos hraje s bývalou parťačkou Hermannové Williams. „Bavilo mě to s ní, má velký potenciál i správný charakter na hřišti do těch stresových situací, umí zachovat chladnou hlavu,“ přikyvuje třicetiletá Hermannová a vyzdvihuje i hru teprve 19leté Břínkové.

„Ta byla také velký dravec. Úplně jsem z těch holek cítila chuť jít za balonem. Je dobře, že tu máme mladé energické duše, které jsou zažrané do trénování a mají zkušenosti z písku,“ těší Hermannovou, která využívá rad i zkušeností své už bývalé parťačky Slukové a jejího manžela a kouče úspěšného páru Simona Nausche.

„Nerada bych se od něj odstřihla úplně, ale bavili jsme se o variantě, že se rozejdeme a nebudeme spolupracovat tak intenzivně,“ doplňuje.

Reklama