Hlavní obsah

Šelmy si poprvé zahrají o medaile, po bitvě s Olympem je čeká Liberec

Posledním semifinalistou extraligy volejbalistek jsou brněnské Šelmy a ve své páté sezoně si poprvé zahrají o medaile. Dramatickou sérii s pražským Olympem rozhodly v pátém zápase domácím vítězstvím 3:0. Semifinále začne v pondělí, Šelmy vyzvou nejlepší tým dlouhodobé části Liberec, druhou dvojici tvoří loňští finalisté KP Brno a mistrovský Prostějov.

Foto: Sport.cz

Volejbalové Šelmy. Archivní foto

Článek

Šelmy dnes dodržely tradici, podle níž v sérii s Olympem zvítězil vždy domácí tým. První sadu vyhrál brněnský tým po vyrovnaném začátku a poté až sedmibodovém vedení 25:22, v dalších dvou už pražské soupeřky nepustily ani jednou do vedení.

Hlavní bodovou oporou Brňanek byla univerzálka Aneta Kocmanová-Havlíčková, jež Šelmy posílila po návratu z Turecka letos v lednu, stejně jako nedlouho po ní i další exreprezentantka, nahrávačka Pavla Šmídová. Havlíčková dnes k postupu přispěla 16 body včetně závěrečného.

"Udrželi jsme i napotřetí domácí palubovku, což mě těší. Celý zápas jsme drželi soupeře pod sebou a měli hru pod kontrolou. Jsme si vědomi, že do semifinále budeme muset předvést víc. Těšíme se na Liberec," řekl domácí kouč Ondřej Boula.

Kouč Olympu Stanislav Mitáč uznal, že dnes byly Šelmy lepší. "Do zápasu jsme sice nastoupily dobře, v průběhu setu jsme ale nedokázaly s domácími držet krok. Šelmám dnes vycházel servis na výbornou, v tom jsme byly slabší, od čehož se zápas odvíjel. Mrzí mě, že jsme se do semifinále nedostaly, letošní tým na to měl a zasloužil by si to," doplnila Mitáče kapitánka Pavlína Šimáňová.

Liberec vyhrál čtvrtfinálovou sérii s Frýdkem-Místkem 3:0, stejně jako KP Brno proti Ostravě a Prostějov s Olomoucí.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy žen - 5. zápas:
Šelmy Brno - Olymp Praha 3:0 (22, 16, 17)
Nejvíce bodů: Kocmanová-Havlíčková 16, Kyryčenková 14, Kozubíková 10 - Virtová 10, Kalhousová a Gandová po 6. Konečný stav série: 3:2.
Semifinálové dvojice: Liberec - Šelmy, KP Brno - Prostějov

Reklama

Související témata: