Hlavní obsah

Senzační úspěch! Češka vyhlášena nejlepší hráčkou světa

Praha

Na sportovní akce chudý rok přinesl ve svém závěru českému sportu ještě jeden výrazný úspěch. V prestižní anketě švédského magazínu Innebandy byla vyhlášena nejlepší florbalistkou světa poprvé česká hráčka. Ocenění získala opora švédského Pixba Eliška Krupnová.

Foto: Sport.cz

Eliška Krupnová, nejlepší florbalistka světa za rok 2020.

Článek

Ve fotbale byli v minulosti obdobně oceněni Josef Masopust a Pavel Nedvěd, házenkářským králem se před deseti lety stal Filip Jícha. Teď odborná porota ukázala na českého zástupce i mezi florbalisty. Dosud přitom anketu vyhrávali jen zástupkyně velmocí Švédska a Finska. Za Krupnovou se umístila druhá Finka Veera Kauppiová a třetí Švédka Ida Sundbergová.

Sedmadvacetiletá Krupnová se z malého klubu v Mariánských Lázní vypracovala až do elitního týmu nejlepší soutěže světa, kde navlékla i kapitánskou pásku, což svědčí o její významné roli v Pixbu. Tahounkou a kapitánkou je i v české reprezentaci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

V Pixbu vytvořila údernou dvojici s reprezentační spoluhráčkou Denisou Ratajovou, která dokonce letos vyhrála anketu o nejlepší českou florbalistku před dlouholetou vládkyní Krupnovou. Ratajová byla ve světové anketě osmá.

„Je to pro mě výjimečný den, mám obrovskou radost. Doufám, že tenhle můj úspěch, kvůli kterému jsem tvrdě dřela, motivuje i další holky a kluky v Česku, protože je třeba úspěchu něco obětovat a vydržet. Rok nebo dva na splnění vašich snů nestačí,“ řekla magazínu Innebandy Krupnová, která do Švédska odešla před pěti lety. „A teď si tu žiju svůj sen,“ vypráví.

I jako nejlepší hráčka světa Krupnová chodí ve švédském Göteborgu do práce. „Vždycky jsem věděla, že se florbalem živit nebudu, škola a práce pro mě byly důležité,“ vysvětlovala Krupnová, která pracuje ve farmaceutické firmě.

Z českých florbalistů se v minulosti ve výběru nejlepších hráčů světa umístili například Radim Cepek či Matěj Jendrišák. Tomáš Kafka byl dokonce v roce 2006 vyhlášen světovou brankářskou jedničkou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články