Hlavní obsah

Skvělá agresivita a bojovnost, oceňuje Šustáčková. Vítězství věnovala zraněné kamarádce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé vítězství a postup do hlavní fáze mistrovství světa. K výhře českých házenkářek nad Argentinou 31:22 přispěla pěti trefami Markéta Šustáčková. „Jsem moc ráda za dva body i předvedený výkon. Hlavně oceňuju bojovnost v obraně a agresivitu v útoku,“ hodnotila důležitý skalp jihoamerického soka.

Foto: David Švarc/Česká házená

Házenkářka Markéta Šustáčková se raduje z gólu proti Argentině.

Článek

Reprezentantky na hřišti bojovaly i za zraněnou Kamilu Kordovskou, která si v prvním utkání vykloubila loket a turnaj pro ni skončil. „Vítězství je pro Kamču. Je to moje nejlepší kamarádka a důležitá součást týmu. Nedokážu si bez ní reprezentaci představit. Dává nároďáku neuvěřitelnou energii. Skvělé, že je stále s námi,“ připomínala Šustáčková, že Kordovská sledovala duel z hlediště se zasádrovanou pravačkou.

Národní tým vykročil za vítězstvím už v prvním poločase, který ovládl 16:10. „Na hřišti mi utkání tak jednoznačné nepřišlo. Ale dobře jsme se na soupeře připravily hlavně v defenzivě. To byl klíč,“ mínila 26letá pravá spojka.

V brance se dařilo Petře Kudláčkové, osmi trefami zazářila křídelnice Veronika Malá a sedmkrát se prosadila největší hvězda týmu Markéta Jeřábková. „Chtěly jsme dva body, ty máme. Chyby ve hře byly, máme na čem pracovat, ale výsledek bereme,“ říkala pokorně Jeřábková.

Foto: David Švarc/Česká házená

Markéta Jeřábková proskakuje argentinskou obranou na MS házenkářek.

Norský kouč českých házenkářek Bent Dahl působil po duelu výrazně pozitivněji. „Jsem šťastný. Máme jistý postup, a dokonce půjdeme do hlavní fáze minimálně se dvěma body. Utkání jsme kontrolovali,“ pochvaloval si.

„Fungovalo skvělé spojení mezi mladšími i zkušenějšími hráčkami. V tom se hodně posouváme. Všechna čest holkám,“ oceňoval trenér. Líbilo se mu také, že Češkám vycházely rychlé protiútoky. „Soustředíme se na obranu a brejky pořád. Těší mě, že teď jsme z protiútoků vytěžili hodně gólů. Soupeře jsme unavili,“ mínil Dahl.

V neděli házenkářky naberou síly a v pondělí od 20:30 hodin se budou snažit zaskočit favorizované Nizozemky. „Můžeme je porazit tak jednou z deseti zápasů. Je to jeden z nejlepších týmů v Evropě. Ale budeme bojovat. Nikdy se nevzdáme,“ prohlásil sebevědomě norský kouč.

Podobně hovořily i samotné hráčky. „Na Nizozemsko bude potřeba ještě o něco lepší výkon. A hlavně se vyvarovat technickým chybám,“ upozornila Jeřábková. „Nemáme co ztratit. Půjdeme do zápasu odvážně a zkusíme překvapit,“ zavelela Šustáčková.

Reklama