Hlavní obsah

Kordovská konec na turnaji oplakala. Řvala jsem bolestí na celou halu, smutní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenápadný a ohromně smolný moment pro Kamilu Kordovskou, který znamená její konec na mistrovství světa házenkářek. V úvodním duelu v dánském Frederikshavnu proti Kongu (32:22) nešťastně přepadla přes soupeřku a vykloubila pravý loket. „Řvala jsem bolestí na celou halu. Čekání na sanitku bylo nekonečné,“ vzpomínala česká reprezentantka už s rukou v sádře.

Foto: David Švarc/Česká házená

Kamila Kordovská nedohrála utkání s Kongem kvůli zranění

Článek

Běžela 29. minuta utkání, které národní tým kontroloval, když na zisk dvou povinných bodů přišla velmi výrazná kaňka. „Seběhlo se to strašně rychle. Přepadla jsem přes tu hráčku, měla jsem pod sebou ruku, kterou jsem si zalehla celou vahou. Holky říkaly, že jsem křičela i sprostě, to si ani nepamatuju,“ popisovala 25letá reprezentační opora.

Celou noc strávila na vyšetření. „Dopadlo to ještě dobře. Žádné zlomeniny tam nakonec nejsou, byl v uvozovkách jen vykloubený loket. Ještě mě čeká magnetická rezonance, kde se uvidí, jak jsou na tom vazy,“ prozradila spojka francouzského Plan de Cuques, která však v národním týmu zaskakuje na pozici pivota a plní klíčovou roli na středu defenzivy.

Turnaj pro ni ale skončil hned v samotném úvodu. Při otázce, jak ji to mrzí, se rozplakala. Není divu. „Jsem ještě plná emocí. Je mi líto, že už si tu nezahraju,“ přiznala. „Ale nejhorší mám za sebou. Teď mám na pár týdnů tuhle krásku,“ ukázala na sádru na své pravačce.

Dojala ji také podpora od spoluhráček. „Když jsem se v noci vrátila, měla jsem na pokoji od holek cenu Markét Jeřábkové pro nejlepší hráčku utkání. Holky na mě myslely, psaly mi zprávy. Jsou moc nápomocné. Anča Franková mě dokonce vysprchovala a umyla mi hlavu,“ usmála se Kordovská.

S týmem by ráda zůstala co nejdéle. „Když to půjde, klidně i do konce šampionátu. Ale rozhodně tu neplánuju brečet, naopak je chci s úsměvem podpořit, být jim psychickou oporou a třeba jim i dávat nějaké tipy na soupeřky,“ doplnila.

Foto: David Švarc/Česká házená

Pro Kamilu Kordovskou mistrovství světa házenkářek skončilo předčasně

Norský trenér reprezentace Bent Dahl tak do dnešního zápasu s Argentinou nasadí i třetí pivotku Katku Dresslerovou, která prožije premiéru na velké akci. „Konec Kordovské je pro nás samozřejmě komplikace. Přišli jsme o jednu z nejzkušenějších hráček, lídra. Bude nám něco chybět. Musíme se zvednout jako tým a zacelit vzniklou mezeru. Samozřejmě tuto motivaci přeneseme dál do týmu,“ řekl Dahl.

I v souboji s Argentinou, který startuje v 15:30 a vysílá ho program ČT 2, budou české házenkářky favoritkami. „Očekávám ofenzivní podívanou, budou hrát hodně agresivně a jedna na jednu. Je to jihoamerický styl házené,“ líčil kouč.

Reklama