Hlavní obsah

Sluková s Hermannovou ovládly na písku i turnaj v Nymburku

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou nezaváhaly ani v třetím turnaji domácího seriálu Beach Series. Po triumfech v Litoměřicích a v Praze na Strahově vyhrály i soutěž v Nymburku, kde neztratily ani set. Největší favoritky ve finále porazily druhý nasazený pár Michaela Kubíčková, Michala Kvapilová 21:11 a 21:18.

Foto: Sport Invest

Radost Markéty Nausch-Slukové (vlevo) a Barbory Hermannové na turnaji v Nymburku.

Článek

Kubíčková a Kvapilová navázaly na druhé místo z Litoměřic, Strahov jim před týdnem nevyšel a obsadily až deváté místo. Třetí na mokrém písku v Nymburku skončily strahovské finalistky Marie Sára Štochlová a Martina Maixnerová.

"Obě jsme se už cítily silnější třeba při podání. Sžily jsme se se situací, že nejsou mezinárodní turnaje. Už víme, na koho jdeme. Dařily se nám také bodovky, které se nám na Strahově tolik nešly, bylo to z naší strany sehranější než v těch zápasech předtím," řekla Hermannová v nahrávce pro média. "Navíc jsme odehrály turnaj na opačných stranách než normálně startujeme. To holky určitě nečekaly," dodala

Pětidílný seriál bude pokračovat za týden v Chodově u Karlových Varů a vyvrcholí na Strahově. "Konkurence zase bude nejvyšší možná. Tahle elitní pětka se zase bude mydlit mezi sebou," poznamenala Hermannová s tím, že ohledně obnovení světových turnajů plážových volejbalistek zatím nejsou žádné konkrétní zprávy.

"Ze světovek do konce srpna nic nebude, jestli něco, tak na konci října. Pořád se diskutuje o nějakých jedno a dvou hvězdách někde v Evropě. Nepočítaly by se ale body, hrálo by jen o prize money. Není to navíc ještě oficiálně potvrzený," doplnila parťačka Markéty Nausch Slukové.

Reklama