Hlavní obsah

Světový okruh plážových volejbalistů nahradí příští rok série Pro Tour

Lausanne

Světový okruh plážových volejbalistů nahradí od příštího roku nový seriál Beach Pro Tour. Projekt, který bude zahrnovat tři úrovně turnajů, představily Mezinárodní volejbalová federace FIBA a organizace Volleyball World. Do nejvyšší kategorie Elite16 bude podle připravovaného kalendáře patřit i turnaj v Ostravě, který má přidělený termín na konci května.

Foto: FIVB.org

Marie-Sára Štochlová (vlevo) a Martina Williams po triumfu na jednohvězdičkovém turnaji v Lublani.

Článek

Mezi podniky Elite16 jsou zařazeny i turnaje v Riu de Janeiro, Mexiku, Kapském Městě, Jurmale, Gstaadu, Dauhá a Sydney. Do nižší kategorie Challenge jsou zatím zapsány čtyři turnaje, další dějiště budou teprve zveřejněna. Nejnižší úroveň pak budou tvořit akce Futures.

Turnaje Elite16 budou určeny pro nejvýše postavené páry mužů a žen. Účastnit se jich bude 16 týmů v obou kategoriích, hrát se bude nejprve ve čtyřech čtyřčlenných skupinách a následovat bude play off. Během čtyř dnů se na turnaji odehraje celkem 64 zápasů.

Na akcích Challenge bude v hlavní soutěži startovat po 24 dvojicích v šesti skupinách, po nichž bude rovněž následovat vyřazovací část. Páry budou v této kategorii bojovat o lepší žebříčkové postavení a právo startu i v elitní kategorii. V kvalifikaci tu může o účast v hlavní soutěži bojovat 32 týmů.

Turnaje Futures, kterých se bude účastnit 16 týmů v hlavní soutěži a 16 v kvalifikaci, mají pomoci šířit plážový volejbal, podpořit rozvoj sportu v jednotlivých zemích a umožnit start slibným mladým párům.

Sezona Beach Pro Tour vyvrcholí finálovým turnajem, na který postoupí desítka nejlepších párů mužů a žen.

Reklama

Související témata: