Hlavní obsah

Švýcarská preciznost tentokrát chyběla. Hráče při rozcvičce čekalo nemilé překvapení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na kuriózní malér si zadělal švýcarský házenkářský klub HC Kriens. Problém paradoxně pomohli vyřešit pohotoví hráči soupeře předtím, než se začalo hrát. Ti si při rozcvičce všimli, že hrací plocha nemá svoji obvyklou velikost. Nakonec se ukázala správnost jejich vjemu a utkání se mohlo regulérně odehrát.

Foto: Profimedia.cz

Palubovka klubu HC Kriens neodpovídala oficiálním rozměrům

Článek

Celá událost se odehrála v zápase Evropské ligy mezi švýcarským vicemistrem a německým klubem TSV Hannover-Burgdorf. Na chybu přišli dva leví křídelníci německého klubu Vincent Büchner a Hannes Feise. Čára brankoviště byla o celých 90 cm dále od branky, místo obvyklých 6 m na 6,9 m. Podlaha haly, která se skládala z jednotlivých dlaždic, byla v tomto místě položena nesprávně.

„Už od začátku mi to přišlo divné,“ říká Büchner. „Když jsem se rozcvičoval, stál jsem v rohu na levém křídle a říkal si, že je něco špatně. Pak jsem se podíval na Hannese Feise, naše druhé levé křídlo. Oba jsme řekli, že tady něco nesedí. Proč máme ke skoku jen jeden krok a proč je cíl dále než obvykle? Náš kapitán Marius Steinhauser na pravém křídle naznačil, že to cítí stejně.“

Büchner následně informoval sportovního ředitele jeho klubu Svena-Sörena Christophersena, který upozornil delegáta EHF Slováka Vladimíra Rančíka, který si chyby předtím nevšiml. Rančík změřil plochu laserem a průraz v zemi byl odhalen s centimetrovou přesností. Dobrovolníci z Kriens rychle položili úplně novou podlahu a zápas tak mohl začít o 17 minut později. Ani to však Švýcarům nepomohlo - s klubem z Dolního Saska prohráli 31:23.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.