Hlavní obsah

Tituly mistrů republiky v plážovém volejbalu získali favorité

Opava

Tituly mistrů republiky v plážovém volejbalu získaly v Opavě nejvýše nasazené páry Ondřej Perušič, David Schweiner a Markéta Nausch Sluková, Barbora Hermannová. Perušič se Schweinerem prošli turnajem bez zaváhání, Nausch Sluková s Hermannovou oplatily ve finále sobotní porážku mistryním do 22 let Marii Sáře Štochlové s Martinou Maixnerovou.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Markéta Sluková a Barbora Hermanová - mistryně republiky v plážovém volejbalu.

Článek
Fotogalerie

Perušič se Schweinerem neztratili v Opavě ani set, ve finále si poradili s loňskými vicemistry Václavem Berčíkem s Janem Dumkem 21:16 a 21:12. Společně se z domácího titulu radují poprvé, předloni Perušič slavil s Janem Vodičkou.

"Jsem moc rád, že jsme konečně vyhráli společný titul. Nebylo to jednoduché. Byla to pro nás dobrá generálka před mistrovství Evropy," řekl Perušič.

To, že mužské domácí jedničky nehráli spolu turnajový duel deset měsíců nebylo žádnou překážkou. Navíc pomohlo, že spolu Perušič se Schweinerem trénovali dvanáctkrát týdně. „Sehranost se sice nezapomíná, ale nechtěli jsme nic podcenit. Počítá se každý detail," dodal Perušič, kterého společně s týmovým kolegou čeká v září evropský šampionát v lotyšské Jurmale.

Sluková s Hermannovou zabraly

Obhájkyně prvenství Sluková s Hermannovou musely po prohře se Štochlovou s Maixnerovou do oprav. V nich uspěly, v semifinále ve třech setech zvítězily nad turnajovými dvojkami Michaelou Kubíčkovou s Michalou Kvapilovou a ve finále už je Štochlová s Maixnerovou podruhé nezaskočily. Favoritky vyhrály 22:20 a 21:13. Kubíčková s Kvapilovou nakonec skončily až čtvrté.

"Holky se na nás jako vždycky rozjely, nedaly nám nic zadarmo. My jsme dobře servírovaly. Až na jednu pasáž v druhém setu, kdy mi nešlo přihrát jejich skvělý servis a honila jsem Maki po celém kurtu, jsme si udržely náskok," řekla Hermannová. Poražené finalistky zklamané nebyly. "Cíl byl získat medaili, chtěla jsem stříbro. To, že jsme ve čtvrtfinále dokázaly porazit Maki s Bárou alespoň jednou za sezonu, je za mě skvělý úspěch," uvedla Štochlová.

UNIQA MČR v beachvolejbalu
Finále žen:
Barbora Hermannová/Markéta Sluková - Marie Sára Štochlová/Martina Maixnerová 2:0 (20, 13)
o 3. místo:
Michaela Kubíčková/Michala Kvapilová - Daniela Resová/Miroslava Dunárová 1:2 (-18, 20, -13)
Finále mužů:
Václav Berčík/Jan Dumek - Ondřej Perušič/David Schweiner 0:2 (-16,-12)
o 3. místo:
Jakub Šépka/Tomáš Semerád - Patrik Maňas/Jiří Sedlák 2:1 (19, -19, 10)

Reklama