Hlavní obsah

To byla rána! Po děsivé srážce dvou spoluhráčů praskaly kosti

Londýn

Na hřiště musela ambulance. Už v první chvíli bylo jasné, že tato nezaviněná, ovšem o to horší srážka dvou spoluhráčů, skončí vážnými zraněními. Ani jeden z kriketistů o sobě nevěděl, oba se snažili chytit odpálený míček. A ve vysoké rychlosti do sebe narazili.

Tvrdá srážka spoluhráčů na kriketu.

 
Článek

Osm a půl tisíce diváků v tu chvíli ztichlo. Anglický kriket zažil jeden z nejděsivějších dnů - hráči z londýnského týmu Surrey Rory Burns a Moises Henriques sebou praštili o zem a bezvládně leželi na trávníku. Hra byla předčasně ukončena.

Zásah zdravotníků byl naštěstí rychlý a záchranná služba je okamžitě převezla do blízké nemocnice. Oba hráči už jsou v dobré kondici, ale Henriques má zlomenou čelist, od svého spoluhráče to totiž schytal kolenem přímo do hlavy. Burns je na tom o něco lépe - kromě několika odřenin a popálenin má roztrhlé obočí.

Fanouškům kriketu se okamžitě vybavila tragická situace z Austrálie. Pětadvacetiletý reprezentant Phillip Hughes na konci listopadu zemřel na následky vážného zranění, které utrpěl po zásahu míčkem do hlavy.

Reklama

Související témata: