Hlavní obsah

To je obrat. Týmy SAE i Bahrajnu odstoupily, ale nakonec chtějí na MS házenkářů hrát

Basilej

Čeští házenkáři by se přece jen mohli na lednovém mistrovství světa v Kataru utkat ve skupině i se Spojenými arabskými emiráty. Tento stát a také Bahrajn se před deseti dny odhlásily, nyní ale oba svazy změnily plány a obrátily se na mezinárodní federaci s informací, že chtějí na šampionátu startovat. IHF se bude novou situací zabývat v pátek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Český reprezentant Miroslav Jurka při střelbě na makedonskou branku - ilustrační foto.

Článek

Tým SAE byl nalosován do skupiny C s Českou republikou, Alžírskem, Egyptem, Francií a Švédskem. Bahrajn měl hrát v "déčku". Spojené arabské emiráty se odhlásily před pár dny "po zvážení technických podmínek a vzhledem k nemožnosti adekvátní přípravy".

S pořádajícím Katarem mají však SAE i Bahrajn napjaté diplomatické vztahy. V březnu stáhly Bahrajn, Spojené arabské emiráty a Saúdská Arábie své velvyslance z Dauhá na protest proti údajné katarské podpoře islamistických skupin v regionu.

Federace házené dnes na svém webu uvedla, že svazy Bahrajnu i SAE projevily přání zrušit své odstoupení. Jak celá záležitost dopadne, to IHF rozhodne v pátek v německém Herzogenaurachu.

Reklama