Hlavní obsah

Tragédie. Bývalá házenkářka Nikoličová zemřela, bylo jí 38 let

Skopje/Praha

Úspěšná bývalá házenkářka, několikanásobná mistryně Severní Makedonie a účastnice mistrovství Evropy Julija Nikoličová náhle zemřela, bylo jí 38 let. Podle zahraničních médií je příčinou smrti infarkt. K tragédii došlo v pondělí večer.

Foto: @HacHandball76, Twitter

Makedonská házenkářka Julija Nikoličová na archivní fotografii.

Článek

Podle serveru sportski.mi se Nikoličové v pondělí udělalo špatně, když se s manželem vracela vozem domů z Řecka. Osmatřicetileté sportovkyni náhle selhalo srdce a zemřela.

„Všechny nás to šokovalo. Byla to úžasná osoba, i když byla velkou bojovnicí, tuhle životní zkoušku nezvládla. Léta usilovala o miminko, ale nebylo jí přáno. Pro ty, kteří ji znali, je to velmi těžké," řekla makedonským médiím bývalá spoluhráčka.

Nikoličová se zúčastnila mistrovství Evropy 2008, na kterém dotáhla makedonskou reprezentaci k sedmému místu. Výrazná postava makedonské házené patřila s 33 góly k nejlepším střelkyním celého turnaje.

Nikoličová byla šestinásobnou mistryní Severní Makedonie. V roce 2005 si zahrála finále Ligy mistrů. Hrála v turecké, francouzské, ruské a makedonské lize.

Reklama