Hlavní obsah

Ukrajinské Dnipro kvůli změně legislativy skončilo v extralize volejbalistek

Ukrajinský mistr Prometej Dnipro nebude pokračovat v české extralize volejbalistek. Kvůli změně legislativy na Ukrajině, která zpřísnila podmínky pro převod financí do zahraničí, nemůže zajistit působení hráček a trenérů v zahraničí. Na webu o tom informoval Český volejbalový svaz (ČVS). Zbývající zápasy klubu, který ovládl základní část, byly kontumovány.

Volejbal. Ilustrační foto.

Článek

Prometej se omluvil v dopise svazu. S problémy se potýkal od začátku tohoto kalendářního roku, kdy ukrajinská národní banka svým usnesením zakázala převod finančních prostředků z ukrajinských účtů do zahraničí. "Zavedení tohoto omezení znemožňuje volejbalovému týmu Prometej další účast v české extralize žen v letošní sezoně z důvodu nemožnosti materiálního zajištění pobytu našich hráček a trenérů v zahraničí," napsalo vedení klubu předsedovi ČVS Marku Pakostovi.

Český volejbalový svaz přizval ukrajinské mistryně do nejvyšší tuzemské soutěže loni v létě, kdy to bylo součástí pomoci volejbalu z okupované Ukrajiny. Prometej Dnipro našel útočiště v Kutné Hoře, kde hrál i domácí zápasy Ligy mistryň. V základní části extraligy vyhrál 17 z 20 zápasů. Do nadstavby už nenastoupí. "Příchodem ukrajinského mistra stoupla kvalita naší UNIQA extraligy žen a byť jejich účinkování skončilo dříve, než jsme plánovali, vnímám ho jako přínosné pro obě strany," uvedl na svazovém webu předseda Asociace extraligových klubů žen Martin Gerža.

Reklama

Související témata: