Hlavní obsah

Úspěch? Zůstat ve hře ještě i v sobotu, mají jasno před oblíbeným turnajem v Ostravě Perun s Davem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápasem proti brazilské beachvolejbalové dvojici Renato a Vitor Felipe vstoupí ve čtvrtek odpoledne (od 14 hodin) do turnaje J&T Banka Ostrava Beach Pro největší domácí naděje Ondřej Perušič a David Schweiner. Na ostravském písku bude chtít sedmý pár světa navázat na své předchozí úspěchy z kurtů pod vysokými pecemi, kde dvakrát došli až do finále.

Foto: OBO 2021/Pavel Lebeda, Právo

Beachvolejbalista Ondrej Perušič v akci.

Článek

„Dostat se mezi nejlepších osm a zahrát si ještě v sobotu by se za úspěch dal považovat," uvedl Ondřej „Perun" Perušič. „Budeme se o to snažit. A budeme bojovat," slíbil spoluhráč David „Dave" Schweiner.

Přípravu na domácí turnaj si Perušič se Schweinerem okořenili tréninkem s olympijskými vítězi Nory Andersem Molem a Christianem Sörumem. A tak mohli vypozorovat, jak na tom hlavní favorité na vítězství v Ostravě jsou.

„Olympijští vítězové na tom jsou překvapivě docela dobře a posledních čtyři pět let kvalitu neustále dokazují," smál se David Schweiner. „Ale určitě tady budou i ostatní týmy, které se budou ucházet o titul. Tuto sezonu je to v plážovém volejbalu nesmírně vyrovnané. I týmy, které postoupí z kvalifikace, mohou vyhrát turnaj," naznačil Schweiner, že každý zápas může být pro další vývoj turnaje zásadní.

Počítat se bude každý uhraný set i míč. „Třeba v Mexiku na turnaji stejné kategorie se naše skupina tak zamotala, že si Holanďané nedokázali spočítat, jaký výsledek potřebují k postupu. Kdyby zvítězili 2:1, tak jdou dál, vyhráli ale nad Brazilci 2:0 a ze skupiny nepostoupili, protože poměr bodů hovořil proti nim. Je to složité," usmíval se David Schweiner.

„Tři týmy měly dvě výhry a Holanďani na skóre nakonec skončili třetí, přestože vyhráli dva zápasy ze tří. Rozhodl to, že ten druhý set proti Brazilcům byl vyrovnaný," doplnil jej Ondřej Perušič.

Češi ve skupině kromě Brazilců narazí ještě na italský pár Carambula a Rossi a tým, jenž postoupí z kvalifikace. „Italové mají hru založenou na dobré technické vybavenosti, na spoustě různých variant útoků, signálů, mají také poměrně dobrý systém obrany. Zejména blokař, přestože je somatotypem nepatří k těm největším, blokuje velmi dobře a vždy jsem byl s ním v problémech. Doufám, že teď to tak nebude," řekl na adresu světových čtyřiadvacítek Perušič.

Program turnaje
středakvalifikace (2 kurty) 8.00-18.00
čtvrtekzápasy ve skupinách (2 kurty) 8.30-19.00
pátekzápasy ve skupinách (2 kurty) 8.30-19.00
sobotaplay-off: čtvrtfinále + semifinále (2 kurty) 10.00-19.00
neděleplay-off: o 3. místo a finále (1 kurt) 12.00-18.00 + medailový ceremoniál

„Brazilci se dali dohromady v průběhu minulého roku, ani jeden není vyloženě blokař a druhý vyloženě polař, střídají se. Tlačí na servisu, nedělají příliš chyb," popsal osmnáctý pár světa Schweiner.

Ostravský turnaj je letos poprvé zařazen do nejvyšší úrovně světové série a síly v něm změří nejlepších šestnáct týmů v kategoriích žen a mužů. „Je to o polovinu párů méně než v předchozích letech, ubyly tak zápasy s papírově slabšími soupeři," vysvětloval hlavní rozdíl oproti minulým ročníkům David Schweiner.

Kromě nejlepšího mužského českéhou páru je v Ostravě přímo do hlavní soutěže na divokou kartu zařazena také dvojice Jakub Šépka s Tomášem Semerádem a dívčí duo Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou. Cestu ze středeční kvalifikace si budou chtít proklestit Anna Pospíšilová s Martinou Williams a Kryštof Oliva s Tadeášem Trousilem.

Ceny vstupenek
DenPředprodejNa místě
středa 25. 5. 202250 Kč100 Kč
čtvrtek 26. 5. 2022200 Kč250 Kč
pátek 27. 5. 2022200 Kč250 Kč
sobota 28. 5. 2022400 Kč450 Kč
neděle 29. 5. 2022400 Kč450 Kč
víkendová vstupenka700 Kč800 Kč
turnajová vstupenka1000 Kč1200 Kč

Reklama

Související témata: