Hlavní obsah

V koncovkách setu se nejvíc ukázala síla Číňanek, mínila Koulisiani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třísetová porážka, po níž se ale české volejbalistky nemají na MS v nizozemském Arnhemu vůbec za co stydět. Od druhé sady bylo jejich utkání s dosud stoprocentní Čínou absolutně vyrovnané. K setbolu se ale reprezentantky ani jednou nedostaly. V dresu vítězek se v rozhodujících chvílích činila více než dvoumetrová blokařka Jüan Sin-jüe, favoritky však měly těžší cestu za úspěchem, než asi předpokládaly. Nicméně sobotní duel proti Kolumbii bude znamenat pro národní tým loučení.

Foto: Marek Pirner/Český volejbal

Michaela Mlejnková (16) a Pavlína Šimáňová (18) při utkání s Čínou.

Článek
Fotogalerie

„Škoda, že jsme aspoň jednu koncovku nedotáhly k vítěznému setu, ale právě v těch momentech se naplno ukázala síla Číňanek, které v závěru nedělaly chyby," mínila Veronika Dostálová hrající na postu libera. „Při těsných koncovkách nám chybělo trochu štěstí. Asi rozhodlo, že byly Číňanky hodně agresivní na servisu a útoky vedly z velké výšky, s větší razancí," přemítala blokařka Ela Koulisiani.

„Výškový průměr Číňanek je 191 cm, tolik měří naše nejvyšší hráčka. Bylo to vidět na množství bodů od čínských blokařek. Rozhodovaly ale maličkosti. Děvčata nebyla tak svázaná jako proti Argentině a hned to bylo patrné na výkonu. Ohromně bojovala, předvedla dobrý volejbal a ukázala, že jsou schopna hrát i s jedním s nejlepších týmů na světě," ocenil trenér Janis Athanasopulos, jemuž vyšel tah s překvapivým nasazením smečařky Petry Faltínové.

„Jsem moc ráda, že jsme proti volejbalové velmoci dokázaly takovým způsobem držet krok. Až při rozcvičce jsem se dozvěděla, že půjdu do základní sestavy. Důvod mi ale nikdo neřekl, asi to bylo proto, aby si Andrea Kossányiová odpočinula," líčila Faltínová.

Brazilky se na úvod MS o set obrat povedlo, proti Číně byla česká snaha marná. „Je to hrozná škoda, že se nám právě v závěru několik balonů nepovede. Týmy, co s nimi hrajeme, jsou rozhodně zkušenější a ustojí to i psychicky," řekla Koulisiani, která má v sobotu 20. narozeniny. „Marně jsme doufaly, že Kolumbie vyhraje večer jihoamerický souboj s Argentinou a my bychom tak udržely naději na postup do zítřka," dodala.

Češky ale udělají maximum, aby skupinu D zakončily vítězně. „I když pohledu naší další účasti už není o co hrát, na Kolumbijky v posledním zápasu vletíme. Budeme to tady chtít zakončit vítězstvím," uvažovala Dostálová. „Chceme z mistrovství odjíždět s dobrými vzpomínkami, takže motivace dojít si v sobotu pro vítězství bude veliká," potvrdil i kouč.

Reklama