Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Knašas, Stankevičius 2:0Perušič se Schweinerem v Paříži přes výhru nad Litevci vypadli ve skupině

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem porazili v závěrečném utkání ve skupině na turnaji Pro Tour Elite v Paříži litevskou dvojici Audrius Knašas, Patrikas Stankevičius 21:16, 26:24, ale do čtvrtfinále při rovnosti bodů se dvěma dalšími páry vinou nejhoršího poměru míčů nepostoupili. To se nasazeným jedničkám při pátém startu na akci nejvyšší kategorie světového okruhu v této sezoně stalo poprvé.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner na archivním snímku.

Článek

Čeští vicemistři Evropy dnes na rozdíl od čtvrtka nastoupili v tenisovém areálu Roland Garros pod širým nebem. V prvním setu Perušič se Schweinerem mladým Litevcům záhy odskočili a náskok si bez větších obtíží udrželi až do konce.

Ve druhé sadě se Litevci díky několika blokům Stankevičiuse dostali do vedení, ale zkušenější Češi dokázali až čtyřbodové manko zlikvidovat. V dramatické koncovce odvrátili tři setboly a sami díky Schweinerově bloku proměnili třetí mečbol.

Ani výhra ve dvou setech však osmadvacetiletým beachvolejbalistům z Prahy k postupu do čtvrtfinále nestačila. Při shodné bilanci s Nizozemci Stefanem Boermansem a Matthewem Immersem a Španěly Pablem Herrerou a Adriánem Gavirou je nejhorší poměr míčů odsunul na třetí místo ve skupině.

Celkově Perušič se Schweinerem obsadí devátou příčku, což je jejich nejhorší letošní výsledek na okruhu. V Ostravě a v Gstaadu získali stejně jako na ME v Mnichově stříbro, v Rosaritu a Hamburku skončili pátí.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Paříži:
Muži - skupina A:
Perušič, Schweiner (1-ČR) - Knašas, Stankevičius (16-Lit.) 2:0 (16, 24).

Reklama