Hlavní obsah

Kemerovo - České Budějovice 3:1 Volejbalisté Jihostroje ani Liberce favority nepřemohli a v Poháru CEV skončili

Aktualizováno

Volejbalisté Českých Budějovic ani Liberce v Poháru CEV na zvučné soupeře nestačili a druhé kolo pro ně bylo konečnou. Nenapodobili tak Karlovarsko, které se do osmifinále probojovalo.

Článek

Jihostroj dnes na Sibiři podlehl ruskému Kemerovu na jeho půdě 1:3 po setech 21:25, 25:19, 14:25 a 21:25 a po domácí těsné prohře 2:3 je ze soutěže vyřazen. Stejně dopadl liberecký tým s polským Belchatówem, ve dvojzápase uhrál jeden set.

Jihočeši před týdnem nevyužili před svými fanoušky proti favoritovi tři mečboly. V Rusku v prvním setu zpočátku špatně přihrávali, ale druhém se výrazně zlepšili a vykřesali naději na postup. "Hráli jsme výborně. Dařilo se nám až do půlky třetího setu, kdy nás rozhodila tři nebo čtyři sporná rozhodnutí rozhodčí. Asi jsme trochu drželi v sobě, že jsme byli poškozeni, a to ovlivnilo celý set," uvedl trenér René Dvořák na klubovém webu, proč jeho celek ztratil třetí set rozdílem 11 bodů.

Ve čtvrté sadě bojoval Jihostroj o naději. Prohrával 11:17, snížil na 18:19, ale obrat se hráčům nepovedl. "Byla to tahanice až do chvíle, kdy nám odskočili," řekl Dvořák a dodal: "Myslím si, že jsme podali slušný výkon a byli jsme ruskému mužstvu velmi dobrým soupeřem."

Duklu proti Belchatówu poprvé vedl kouč Petr Brom, který nahradil Michala Nekolu. Po prohře v Polsku 0:3 dnes hosté opět dominovali a při vedení 2:0 už měli jistý postup. Pátý tým polské ligy poté polevil, Liberec zápas zdramatizoval, ale víc už nezvládl.

Do osmifinále Poháru CEV se už ve středu dostali čeští šampioni z Karlovarska, kteří přešli přes srbské Kraljevo a budou hrát o čtvrtfinále s Galatasarayem Istanbul.

Pohár CEV volejbalistů - 2. kolo, odvety:
Kemerovo - České Budějovice 3:1 (21, -19, 14, 21)
Nejvíce bodů: Papazov 20, Markin a Sivoželez po 14 - Schouten 18, Michálek 14, Stoilovič 10.
První zápas 3:2, postoupilo Kemerovo.
Dukla Liberec - Belchatów (Pol.) 1:3 (-20, -17, 23, -23)
Nejvíce bodů: Křesťan 23, L. Demar 14, Nivaldo 9 - Täht 16, Klos 15, Sawicki a Schulz po 13.
První zápas 0:3, postoupil Belchatów.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články