Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska přešli přes Kraljevo do osmifinále Poháru CEV

Volejbalisté Karlovarska postoupili do osmifinále Poháru CEV. Úřadující český mistr si v odvetě 2. kola poradili doma s Kraljevem 3:1 po setech 20:25, 28:26, 25:18 a 25:17. Stejným poměrem Západočeši vyhráli i před týdnem v Srbsku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Karlovarska se radují z výhry a postupu.

Článek

Příštím soupeřem svěřenců kouče Jiřího Nováka bude Galatasaray Istanbul, který porazil německý Düren 3:2 a 3:0. Oba zápasy se hrály v úterý a dnes v turecké metropoli.

V úvodním utkání v Kraljevu chyběl první nahrávač Karlovarska Nizozemec Keemink. V Karlových Varech nastoupil, ale úvod domácím nevyšel. Karlovarsko prohrávalo 4:11 a set už nezachránilo.

Ve vyrovnané druhé sadě český tým zlepšil příjem a pomáhal si výbornou obranou. V koncovce odvrátil dva setboly a sadu vybojoval. Ve třetím setu hráči Karlovarska odskočili do vedení 17:14 a soupeř odpadl. Už vedením 2:1 na sety si domácí zajistili postup a zvládli i čtvrtý set.

Volejbalisté Karlovarska se dostali do Poháru CEV po vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů. O postup budou ve čtvrtek ještě bojovat České Budějovice a Dukla Liberec.

Pohár CEV volejbalistů - 2. kolo, odvetné utkání v Karlových Varech:
Karlovarsko - Kraljevo (Srb.) 3:1 (-20, 26, 18, 17)
Nejvíce bodů: Indra 14, Wilson 12, Wiese a Patočka po 8 - Pajič 15, Štefanovič 8. První zápas 3:1, postoupilo Karlovarsko.

Reklama

Související témata: