Hlavní obsah

Odolena Voda - Panathinaikos 1:3Volejbalisté Odoleny Vody i Dukly Liberec v evropských pohárech skončili

Jihostroj České Budějovice zůstal jediným českým mužským volejbalovým klubem, který postoupil z úvodního kola evropských pohárů. Po úterním vyřazení pražských Lvů z Poháru CEV dnes v této pohárové soutěži neuspěli volejbalisté Dukly Liberec a stejně dopadlo Aero Odolena Voda ve Vyzývacím poháru. Oba celky prohrály i odvetu.

Volejbal. Ilustrační foto.

Článek

Alespoň chvíli drželi naději na zvrat ve dvojzápasu s Panathinaikosem Atény volejbalisté Odoleny Vody, kteří se do evropských pohárových soutěžích vrátili po 18 letech. Po týden staré porážce 0:3 dnes na domácí palubovce vyhráli úvodní sadu 25:15, díky čemuž ještě byli ve hře. Pak ale řečtí favorité zápas otočili. Další sady vyhráli dvakrát 25:21 a 25:19. Jejich nejproduktivnějším hráčem byl se 17 body kubánský univerzál Fernando Hernández. Domácím k úspěchu nestačilo ani 23 bodů univerzála Martina Hladíka.

Liberec znovu nestačil na švýcarského vicemistra Chenois Ženeva. Po domácí porážce 1:3 severočeský celek prohrál úvodní dvě sady ve Švýcarsku shodně 18:25 a bylo rozhodnuto. Ženeva s jistotou postupu prostřídala sestavu a třetí set vyhrál Liberec hladce 25:13. Pak ale domácí i v obměněné šestici zabrali a znovu dovolili Liberci jen 18 bodů.

Vedle Českých Budějovic, které se utkají v osmifinále se švýcarským Schönenwerdem, bude na evropské scéně působit ještě Karlovarsko v základní skupině Ligy mistrů.

Utkání 1. kola Vyzývacího poháru volejbalistů - odveta:
Aero Odolena Voda - Panathinaikos Atény 1:3 (15, -21, -21, -19)
Nejvíce bodů: Hladík 23, Šulc 14, Svoboda 9 - Hernández 17, Ferreira 11, Fragkos 9. První zápas 0:3, postoupil Panathinaikos.
Utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů - odveta:
Chenois Ženeva - Dukla Liberec 3:1 (18, 18, -13, 18)
Nejvíce bodů: Brzakovič 15, Urueňa a Rammé po 13 - Nivaldo 16, Gavenda 14, Demar 10. První zápas 3:1, postoupila Ženeva.

Reklama

Související témata: