Hlavní obsah

Česko - Tunisko 1:3Volejbalisté po úvodní výhře dvakrát prohráli s Tuniskem

Čeští volejbalisté ze tří přípravných zápasů s Tuniskem vyhráli jen ten čtvrteční, v pátek a dnes si připsali proti účastníkovi mistrovství světa shodně porážky 1:3. Po čtvrteční výhře 3:0 nejprve v pátek svěřenci trenéra Michala Nekoly opět vyhráli první set, ale pak už tahali za kratší konec. V závěrečném utkání výkon domácích naopak postupně rostl, ale k úspěchu to vedlo jen v koncovce třetí sady a po zápase i v dodatečném setu.

Článek

"V pátek jsme udrželi kvalitu pouze v prvním setu. Od druhého nás soupeř přehrával ve všech činnostech a až do konce utkání jsme nebyli schopni mu konkurovat," konstatoval kouč Nekola. "Dnes jsme kromě prvního setu drželi se soupeřem kontakt ve všech dalších setech. Chyby jsme nahrazovali velkou bojovností, ale soupeř byl lepší v útočné fázi," zhodnotil poslední duel český trenér.

Domácí tým sehrál přípravné zápasy s omlazeným kádrem. Šanci dostala i řada stříbrných medailistů z červencového evropského šampionátu juniorů. Během srpnové přípravy se k reprezentačnímu A týmu připojili z úspěšného výběru do 20 let Šotola, Piskáček, Srb, Polák, Horák, Svoboda, Šulc a Kunc.

Přípravný zápas volejbalistů v Jablonci nad Nisou:
ČR - Tunisko 1:3 (-16, -23, 23, -23), dodatečný set 25:21.
Sestava ČR: Michálek, Patočka, Zajíček, Šulista, Démar, Indra, libero Moník - Kunc, Piskáček, Svoboda, Šotola, Horák.

Reklama

Související témata: