Hlavní obsah

Volejbalistka Mlejnková se po devíti stříbrech dočkala titulu ve Francii

Volejbalistka Michaela Mlejnková vyhrála s Le Cannet francouzskou ligu a slaví první mistrovský titul v kariéře. Finále s Mylhúzami ukončil tým pětadvacetileté české reprezentantky sobotním vítězstvím 3:1. Sérii ovládl hladce 3:0 a navázal na triumf ve Francouzském poháru.

Foto: Český volejbal

Volejbalistka Michaela Mlejnková .

Článek

"Ani nedokážu popsat slovy, jak moc to pro mě znamená. Konečně mám zlato z ligy. Je to skvělý úspěch získat v letošní sezoně double," uvedla Mlejnková v tiskové zprávě volejbalového svazu. "Celý náš tým byl vyrovnaný a každý, kdo přišel do hřiště, pomohl. To byl největší rozdíl oproti soupeřům. Klíčové bylo, že jsme se v důležitých momentech nevzdali a všichni společně tahali za jeden konec."

V minulosti získala čtyřikrát stříbro s pražským Olympem, čtyřikrát byla druhá také v německé lize se Stuttgartem a jednou v polské soutěži s Rzeszówem. "Prokletí druhých míst je konečně prolomeno. Moc to pro mě znamená. Upřímně už ani nevím, kolikrát jsem skončila druhá. Opravdu hodněkrát. Tomu už je ale konec," oddechla si Mlejnková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michaela Mlejnková (@misamlejnkova)

Česká hráčka byla nejlépe hodnocenou smečařkou francouzské ligy a dostala se do ideální sestavy základní části. Dařilo se jí také ve finále. V prvním zápase získala 18 bodů, ve druhém 17 a v sobotu 10.

Ziskem titulu se s Le Cannet rozloučila. V příští sezoně bude hrát v Ankaře za tým Sigorta Shop. "Čeká mě další skvělá výzva v kariéře," uvedla Mlejnková.

V letošní sezoně jí ještě čeká mistrovství světa, kam se český tým probojoval. „Reprezentovat Česko je pro mě vždy čest, takže i na další sezónu v nároďáku se moc těším," dodala.

Reklama

Související témata: