Hlavní obsah

Volejbalistky KP Brno podruhé prohrály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Volejbalistky KP Brno v kvalifikaci o Ligu mistryň podlehly jasně ve třech setech Beverenu a po druhé porážce na druhém turnaji v Blaji přišly o šanci postup. Belgický klub naopak podruhé uspěl a míří do hlavní fáze. Ve čtvrtek se Královo Pole poměří s dalším zvučným klubem Mladost Záhřeb. Do hlavní fáze postoupí dva celky, Brno bude pokračovat v Poháru CEV.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

1. kolo kvalifikace volejbalové Ligy mistryň: KP Brno - Alba Blaj

Článek

Brňanky po velké letní obměně a odchodu českých reprezentantek jely do Rumunska hlavně pro zkušenosti, českou extraligu na jaře vyhrály po 16 letech a v Lize mistryň jsou nováčkem. V úterý dlouho vzdorovaly domácí Albě Blaj (1:3), dnes už za Asterixem Beveren od začátku zaostávaly.

S problémy přijímaly servis belgického týmu, proto se špatně prosazovaly i v útoku a samy svým podáním soupeřky moc netrápily. Navíc se Brňanky musely obejít bez zraněné srbské univerzálky Bjanky Stojanovičové, pro niž úterní duel skončil už v prvním setu. Snažily se však bojovat až do konce a odvrátily čtyři mečboly.

„Byla to pro nás velká škola. Asterix je velmi kvalitní, od začátku nás tlačil a hrál velmi rychle a my měly rozhozenou obranu,“ řekla České televizi Simona Jelínková, jež nastoupila místo Stojanovičové na univerzálním postu. „Věřím, že nám to pomůže do budoucna,“ dodala.

S turnajem se svěřenkyně Erika Nezhody rozloučí ve čtvrtek proti Mladosti Záhřeb od 15 hodin SELČ.

Kvalifikace volejbalové Ligy mistryň v Blaji (Rumunsko) - 2. kolo:
Asterix Avo Beveren - KP Brno 3:0 (11, 14, 17)
Rozhodčí: Jokelainen (Fin.), Akdemir (Tur.). Čas: 65 min. Sestava a body Brna: Pelikánová, Kuníková 5, Körmendyová 5, Jelínková 5, Pavlíková, Hrušecká 7, libera Lea Gronichová/Šmardová - Křižanovská, Prchalová 2, Zapletalová, Chlupová. Trenér: Nezhoda. Nejvíce bodů Beverenu: Vosová 13, Stragierová 12
Alba Blaj - Mladost Záhřeb 3:2 (-21, 21, -26, 15, 13).
1.Beveren2206:25
2.Blaj2206:35
3.Záhřeb2024:62
4.KP Brno2021:60

Reklama

Související témata: