Hlavní obsah

Volejbalistky porazily v Praze v Evropské lize Chorvatky 3:1

Praha

České volejbalistky navázaly na úspěšné tažení kvalifikací mistrovství Evropy a o vstoupily do Evropské ligy výhrou. V pražské hale na Podvinném Mlýně potěšily pár desítek fanoušků, kteří mohli zápas skupiny C sledovat, a stejně jako předloni ve finále soutěže porazily Chorvatky 3:1, tentokrát po setech 25:13, 20:25, 28:26 a 25:22.

Foto: Sport.cz

Volejbalistky KP Brno. Ilustrační foto.

Článek

"Holky to odbojovaly. U nás se projevila větší chuť po vítězství, větší agresivita v útoku a pohlídali jsme si servis," řekl asistent trenéra Martin Hroch České televizi.

Do zápasu Češky nastoupily bez smečařky Michaely Mlejnkové, která kvůli problémům s ramenem Evropskou ligu vynechá, aby mohla hrát koncem léta mistrovství Evropy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michaela Mlejnková (@misamlejnkova)

V prvním setu domácí volejbalistky Chorvatky jasně přehrály dvanáctibodovým rozdílem. Ve druhé sadě ale měly problém s příjmem a o set přišly. Ve třetí sadě vedly 18:16, ale za stavu 23:24 odvrátily setbol. Set ukončila při třetím setbolu domácího týmu Eva Hodanová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Hodanová (@eva.hodanova)

Ve čtvrtém dějství si Češky rychle vypracovaly pětibodový náskok a set i zápas dotáhly. Třiadvacet bodů zaznamenala univerzálka Gabriela Orvošová a dařilo se blokařce Veronice Trnkové, která trápila soupeřky servisem. "Trnec (Trnková) je kámen jistoty a Orvošová za poslední rok udělala ohromný skok a patřila mezi nejlepší hráčky," uvedl Hroch.

V neděli budou české volejbalistky hrát od 19:00 s Maďarskem a v pondělí od 17:00 z pátku odložený duel s Běloruskem. Druhý turnaj se příští týden uskuteční znovu v Praze. Důvodem jsou problémy s cestování do Minsku kvůli sankcím vůči Bělorusku.

Evropská liga volejbalistek:
Skupina C (první turnaj v Praze):
ČR - Chorvatsko 3:1 (13, -20, 26, 22)
Rozhodčí: Sirakov (Bulh.), Herbik (Pol.). Čas: 108 min. Diváci: 100.
Sestava a body ČR: Kossányiová 8, Trnková 13, Orvošová 23, Hodanová 8, Šimánová 11, Valková 4, libero Dostálová - Koulisiani, Nová 1. Trenér: Athanasopulos
Nejvíce bodů Chorvatska: Fabrisová 19, Dumančičová a Samadanová obě 12.

Reklama

Související témata: