Hlavní obsah

Bulharsko - Česko 3:0Volejbalistky v generálce na mistrovství Evropy opět podlehly Bulharkám

V poslední herní přípravě před mistrovstvím Evropy nestačily české volejbalistky na Bulharky, účastnice elitní Ligy národů. Dnes s nimi v Sofii prohrály všechny čtyři sety včetně dodatečného, v předchozích dnech 0:3 a 1:3. Do šampionátu vstoupí 18. srpna v Düsseldorfu zápasem s Ázerbájdžánem.

Článek

"Dnes nás domácí celek přehrál, hrál velmi kompaktně, byli jsme stále pod tlakem. Bylo důležité se poměřit s takto silným týmem. Nenechal nás vydechnout, byli jsme pod neustálým tlakem. Nejsem spokojen s naším výkonem blok-obrana," zhodnotil poslední přípravný duel trenér Jannis Athanasopulos pro svazový web.

Zahrát dnes nechal všech třináct hráček, nejvíce bodů 13 nasbíraly kapitánka Michaela Mlejnková a univerzálka Gabriela Orvošová. "Hodnotí se mi to těžko, ve třech zápasech jsme docela výrazně prohrály. Z těchto zápasů se musíme poučit, semknout se a hrát jako tým," zhodnotila smečařka Mlejnková.

Na ME se Češky ve skupině utkají také s Řeckem, obhájcem bronzu Tureckem, domácím Německem a Švédskem. Ve druhé polovině září je poté ještě čeká olympijská kvalifikace v Číně.

Přípravné utkání volejbalistek v Sofii:
Bulharsko - Česko 3:0 (19, 15, 18), dodatečný set 25:13
Sestava a body Česka: Havelková 12, Pavlová 3, Orvošová 13, Mlejnková 13, Koulisiani 3, Valková 3, libera Digrinová/Dostálová - Jedličková 1, Pelikánová, Brancuská, Hodanová 4, Bukovská. Trenér: Athanasopulos.

Reklama