Hlavní obsah

Volejbalistům Havířova hrozí, že kvůli penězům nezahájí sezónu

Volejbalistům Havířova šest týdnů před startem extraligy hrozí, že ji kvůli vleklým finančním potížím vůbec nezahájí. Tým zatím nezačal přípravu a karty podle všeho drží v rukou vedení magistrátu, na jehož ekonomickou pomoc klub spoléhá.

Foto: Grégory Portelette

Ilustrační foto.

Článek

Havířovský volejbal žije ve finanční nejistotě už delší dobu a problémy podobného rázu řešil také před minulou sezónou, jenže teď je uspokojivé vyřešení situace v nedohlednu. Klub není schopen zalepit díru v rozpočtu způsobenou snížením dotací ze strany města.

Bez pomoci města se neobejdou

"Bez pomoci města se v naší situaci neobejdeme. Příspěvky se bohužel každým rokem snižují. Znovu jsme se obrátili na primátora a nepřestáváme věřit, že ještě najdeme společnou řeč," řekl předseda klubu František Horváth.

Klub prý na pokrytí sezoóy potřebuje tři milióny korun. O třetinu částky žádal město, dostal však pouze 200 tisíc korun. Horváth uvedl, že klub začíná tlačit čas. "Už nám několik kluků kvůli té nejistotě odešlo, ale volných hráčů je na trhu dost a je pořád kam sáhnout. Do nějakých dvou, tří týdnů se to ale musí rozlousknout, to je takový hraniční termín," sdělil Horváth.

Havířovský kádr zatím opustili Pavel Srkal (Ostrava), Filip Kramar (Odolena Voda) a Václav Kotas (Zlín).

Reklama

Související témata: