Hlavní obsah

Volejbaloví Lvi Praha porazili Karlovarsko i podruhé a jsou krok od finále

Lvi Praha v semifinále extraligy volejbalistů porazili Karlovarsko i podruhé a jedna výhra je dělí od postupu do finále. V pátek v domácí hale na Podvinném mlýně nad obhájci titulu zvítězili 3:0 (26, 21, 22).

Foto: Profimedia.cz

Lvi Praha v semifinále extraligy volejbalistů porazili Karlovarsko i podruhé (archivní foto)

Článek

Zatímco první zápas reprízy finále minulého ročníku rozhodl na západě Čech až tie-break, dnes Lvi slavili už po třech setech. Všechny sady ale byly vyrovnané, nejvíc hned ta první, kterou Lvi získali poměrem 28:26. Další skončily 25:21 a 25:22.

"Cením si toho, že jsme se nezlomili ani v těžkých chvílích. Třeba ve druhém setu jsme vedli o čtyři body, Vary skóre dotáhly a my se v koncovce stejně nezlomili a o čtyři body nakonec vyhráli. To je pozitivní a ukazuje to na naši mentální sílu," řekl kapitán pražského celku Jakub Janouch.

O postupu do finále budou moci Lvi rozhodnout v úterý v hale Karlovarska. "Musíme prokázat daleko větší mentální sílu v koncovkách. I příště čekám vyrovnané utkání s vyrovnanými koncovkami. Kluci si musí uvědomit, že vždy vyhrají ti odvážnější," konstatoval kouč západočeského vítěze základní části extraligy Jiří Novák.

Ve druhé semifinálové sérii je zatím odehraný jeden zápas, ve kterém si Liberec poradil s Českými Budějovicemi.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápas:
Lvi Praha - Karlovarsko 3:0 (26, 21, 22)
Nejvíce bodů: T. Kriško 19, Schouten 16, McCarthy 11 - Sasak 13, Juhkami 10, Weir 9. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články