Hlavní obsah

Výhra je cenná, ale dělali jsme taktické hlouposti, mrzí trenéra házenkářek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězství, ale s hořkou příchutí. České házenkářky totiž v úvodním zápase baráže na mistrovství světa držely po většinu utkání přibližně čtyřbrankové vedení. Nakonec však Švýcarsko porazily jen o gól 32:31 a v úterní odvetě v Brně je čeká ještě těžká práce. „Za výhru jsem rád, i když je to teprve poločas. Vedeme, ale je potřeba se ještě zlepšit,“ říkal norský trenér českého výběru Bent Dahl.

Foto: Česká házená

České házenkářky Kamila Kordovská (vlevo) a Markéta Jeřábková

Článek

Národní tým se brzy ujal těsného vedení, které udržoval zejména díky produktivní dvojici Markéta Jeřábková a Veronika Malá. „Hrálo se mi dobře před plnou halou. Holky mi dávaly míče do křídla, to je jedna radost," libovala si Malá.

Do poločasu šly Češky s dvoubrankovým vedením, které po přestávce rychle rozšířily na čtyři góly. A díky skvělé ofenzivě ho udržovaly. „Jenže nám vůbec nefungovala obrana. Hlavně ve druhé půli jsme neplnili to, co jsme si stanovili před zápasem. To mě zklamalo," hodnotil kouč Dahl.

Domácí hráčky tak stále zůstávaly v kontaktu a díky povedené koncovce smazaly většinu ze své ztráty. „Udělali jsme několik taktických hloupostí, to se mi nelíbilo. Přitom Švýcarsko hrálo přesně tak, jak jsme očekávali," pokračoval norský stratég.

Podobně situaci viděly i produktivní křídelnice. „Venkovní výhra je super. Ale vzhledem k vývoji to mohlo být lepší. Udělaly jsme pár zbytečných chyb. Je to zdvižený prst," varovala Malá, která nakonec nasázela stejně jako spojka Jeřábková devět gólů.

Foto: Česká házená

Norský trenér českých házenkářek Bent Dahl

Dařilo se i pravému křídlu Anně Frankové, která vystřídala bezbrankovou Zachovou a prosadila se hned sedmkrát z osmi pokusů. „Výhra je důležitá, navíc v takhle bouřlivé atmosféře. Ale je škoda, že se náskok roztekl, protože jsme pořád byly vpředu o tři čtyři góly," uvědomovala si Franková.

Odveta se hraje v úterý od 19:30 v Brně. „Doufám, že naši fanoušci nás poženou v Brně ještě víc a bude z toho hladký postup," usmála se 26letá křídelnice. „Očekávám, že předvedeme výkon na výrazně lepší úrovni," doplnil trenér Dahl.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.