Hlavní obsah

Wade 35 body dovedl basketbalisty Miami k výhře nad Atlantou

NEW YORK

Nejlepší střelec této sezóny NBA Dwyane Wade si opět vylepšil osobní statistiky, když do koše Atlanty nasázel 35 bodů. Svůj tým Miami dovedl k pohodlnému vítězství 95:79, Heat nyní ze třetího místa divize ztrácejí na svého pondělního soupeře už jen dvě výhry.

Článek

V prvním poločase neškodná Atlanta dokonce zaznamenala pouze 27 bodů, což je smutný klubový rekord. V jednom okamžiku nebyli její basketbalisté schopni skórovat z pole více než třináct minut.

Na pozici nejhoršího týmu NBA se propadl Washington, který podlehl doma Phoenixu. Srdce bojovníka v tomto utkání ukázal šestatřicetiletý pivot Shaquille O'Neal, jenž k výhře 103:87 přispěl 29 body. "Myslím, že můžu klidně hrát ještě tři nebo čtyři roky. Běhám doprava, doleva, skáču, smečuju, věším se na obroučce a dostávám za to technické chyby. Za poslední dva roky jsem se tak dobře necítil," pochvaloval si basketbalový obr, jenž netradičně proměnil i devět z deseti trestných hodů.

V představení jediného muže se proměnil duel mezi New Orleans a Philadelphií, který domácí Hornets vyhráli 101:86. Zdálo se, že jejich rozehrávač Chris Paul je zkrátka všude. V utkání nastřílel 27 bodů, přičemž řadu z nich v pádu po faulu, jeden dokonce již skoro ležící na zádech. K tomu přidal 15 asistencí, desek doskoků a sedm získaných míčů, čímž si připsal pátý triple double v sezoně. "Je neuvěřitelné, co dokáže pro náš klub. A je stále lepší a lepší," vysekl mu poklonu spoluhráč Peja Stojakovič, jenž dal šest trojek a za Paulem zaostal o jediný bod.

Basketbalová NBA:
LA Clippers - Portland 88:113, Miami - Atlanta 95:79, Milwaukee - Minnesota 83:90, New Orleans - Philadelphia 101:86, New York - Houston 104:98, Oklahoma City - New Jersey 94:85, Washington - Phoenix 87:103.

Reklama

Související témata: