Hlavní obsah

Z volejbalové Ligy mistrů se odhlásil její bývalý vítěz Friedrichshafen

Vítěz volejbalové Ligy mistrů z roku 2007 VfB Friedrichshafen se v nadcházejícím ročníku prestižní soutěže z finančních důvodů nepředstaví. Německý vicemistr se odhlásil, protože nedostal výjimku, aby mohl hrát ve své hale pro 1000 diváků. Evropská volejbalová konfederace požaduje v Lize mistrů kapacitu alespoň 2500 míst. Friedrichshafen informoval o svém kroku na klubovém webu.

Foto: @VKJihostroj, Twitter

Volejbalisté Českých Budějovic se utkají v Lize mistrů s týmem Lüneburg z Německa.

Článek

Volejbalistům VfB zkomplikovalo život uzavření ZF-Areny v roce 2020 kvůli havarijnímu stavu. Od té doby si musejí halu pronajímat, momentálně hrají v hangáru na letišti Bodensee.

"Další náklady spojené s evropskou elitní soutěží si nemůžeme dovolit," uvedl třináctinásobný německý mistr. "Pro hráče a trenéry i celý německý volejbal je to hodně hořké," řekl šéf klubu Thilo Späth-Westerholt.

Úsporná opatření se dotknou i mužstva. "V nové sezoně spoléháme na mladý a ambiciózní tým, který se zaměří na ligu a pohár," prohlásil.

Německo budou v Lize mistrů reprezentovat mistrovský Berlín a Lüneburg, který se ve skupině D utká i s Českými Budějovicemi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články