Hlavní obsah

Záhadná smrt. Na Slovensku zemřel volejbalový extraligový mistr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volejbalová komunita na Slovensku truchlí. Ve věku 31 let zemřel volejbalista a bývalý hráč Nitry, se kterou získal v roce 2016 extraligový titul, Peter Petrík. Jeho tělo našel v bytě, který mu pronajímal, masér nitranského klubu. Policie uvedla, že ve věci přijala trestní oznámení pro přečin usmrcení, příčinu smrti určí až pitva.

Foto: Tomáš Zaujec/Slovenská volejbalová federácia

Volejbalista Peter Petrík.

Článek

Bývalý extraligový hráč Svidníku a Nitry, se kterou získal v roce 2016 i mistrovský titul, Peter Petrík pocházel z Vranova nad Topľou, odkud se přesunul právě do města pod Zoborem, kde se usadil a začal hrát i za místní klub VKP Bystrina SPU. Naposledy hrál první ligu za Komjatice, za kterou nastoupil i v letošní sezoně.

Oficiálně však hráčskou kariéru již ukončil. Stále ale působil u klubu například jako technický vedoucí. „Slovenská volejbalová federace vyjadřuje rodině a známým Petra Petríka upřímnou soustrast," uvedla federace v prohlášení na svém webu.

Petríka našel bez známek života masér nitranského klubu v bytě, který volejbalistovi pronajímal. „Nemůžu se k tomu vyjadřovat, promiňte, byl jsem u výslechu na policii. Ještě se čeká na výsledek pitvy a zatím mi řekli, abych nic bližšího neprozrazoval," uvedl pro slovenský deník Nový Čas.

Policejní mluvčí uvedla, že ve věci bylo přijaté trestní oznámení pro přečin usmrcení a přesná příčina úmrtí zatím není známa. Podle neověřených informací Nového Času však lékař cizí zavinění vyloučil.

Reklama

Související témata: