Hlavní obsah

Zápas o přežití je nastartoval. České beachvolejbalistky pak smetly konkurenci. Superúspěch, shodují se

Praha

Do turnaje CEV Masters na domácí půdě v Pelhřimově nevstoupily příliš dobře. Nicméně úvodní porážka české beachvolejbalistky Kristýnu Hoidarovou Kolocovou a Michalu Kvapilovou nakopla, a zbylá utkání vyhrály, čímž si zajistily svůj premiérový triumf v mezinárodní konkurenci. „Pro nás je to super úspěch. Jsme rády, že jsme zvítězily,“ shodly se plážové volejbalistky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva stříbrné Lotyšky Tina Graudinaová, Anastasija Kravčenoková, zlaté Češky Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová a bronzové Finky Anniina Parkkinenová, Tara Lahtiová Liukkonenová.

Článek

Špatnou náladu z úvodní porážky vystřídala upřímná radost z celkového vítězství. Poslední turnaj krátké halové sezóny nakonec Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou ovládly. I když start byl po výsledkové stránce katastrofální.

„Horší začátek nás ani nemohl potkat," řekla Kvapilová po porážce 1:2 na sety s Ruskami Bocharovou a Voroninovou. „Z nezdaru jsme se však musely rychle oklepat, protože hned večer jsem hrály zápas o přežití. Naštěstí nás porážka nastartovala tím správným směrem," dodala.

Český beachvolejbalový pár, který byl nasazen jako číslo tři, nakonec celý turnaj ovládl. Nejpikantnější bitvu viděli diváci ve čtvrtfinále, kde proti Hoidarové Kolocové s Kvapilovou nastoupily krajanky Nausch Sluková s Hermannovou.

„Rozhodně to byl nejtěžší zápas. Porazit je, nebylo vůbec jednoduchý, a proto jsme rády, že jsme je zdolaly," pravila Kvapilová.

Hlavně do své postele

Ačkoliv to byl pro vicemistryně Evropy jeden z největších společných úspěchů, příliš ho neoslavovaly. „Na oslavy nebyl čas. Každá z nás se po své vlastní ose rozjela domů. Po finále jsme byly strašně mrtvý, není jednoduchý sehrát šest zápasů ve třech dnech. Proto jsme se nejvíce těšily do vlastních postelí. Ty na hotelu byly nic moc," vysvětlila Hoidarová Kolocová.

V dalších týdnech budou svěřenkyně italského kouče Tomatise hlavně trénovat. „Tento týden máme naordinovanou posilovnu, poté se už plně zaměříme na herní věci," vysvětlily beachvolejbalistky, které další turnaj odehrají na konci února na Floridě. „Tam se přesouváme už 14 dní před začátkem, abychom se sžily s podmínkami," uzavřely.

Reklama

Související témata: