Hlavní obsah

Zapletala střídá u olomouckých volejbalistek Hroch

Olomouc

Petra Zapletala po dvou letech u olomouckých volejbalistek střídá Martin Hroch, jenž naposledy trénoval ve Francii. Vedl druholigový celek Quimper. Před angažmá v Olomouci působil Hroch v české extralize na lavičce rodného Šternberku, jako asistent v Olympu Praha i u reprezentace. Na Hané podepsal u třetího týmu nedohrané sezony smlouvu na tři roky.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Dlouhodobě se pohybují v domácí špičce, takže cílem bude opět útok na přední místa v tabulce, zisk titulů a trofejí a účast v evropských pohárech. Také já se chci ve své kariéře dál posouvat, po působení v Olympu Praha, české reprezentaci a ve Francii je to pro mě další krůček," řekl pro klubový web Hroch.

Bývalý reprezentační blokař vystřídal jinou někdejší oporu národního týmu nahrávače Zapletala. Po dvou Českých pohárech a účasti v Lize mistryň mu klub neprodloužil smlouvu. Rozhodl se jít jinou cestou.

"Petr Zapletal u nás odvedl dobrou práci. Hodně nám pomohl zejména před dvěma lety, kdy jsme narychlo hledali trenéra ženského týmu po Jirkovi Teplém, jenž musel prakticky ze dne na den skončit ze zdravotních důvodů," řekl předseda Univerzity Palackého Jiří Zemánek s tím, že chtěli plně profesionálního trenéra. Zapletal totiž pracuje i jako učitel a vede v Olomouci mládežnickou volejbalovou akademii.

Reklama

Související témata: