Hlavní obsah

Hermannová, Štochlová - Böbnerová, Z. Vergéová-Dépréová 2:1Plážové volejbalistky Hermannová a Štochlová skončily v Edmontonu třetí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová, Marie-Sára Štochlová obsadily na turnaji Pro Tour kategorie Challenge v Edmontonu třetí místo. V utkání o bronz porazily 2:1 švýcarskou dvojici Esmée Böbnerová, Zoé Vergéová-Dépréová. Turnaj nakonec vyhrály přemožitelky českého páru ze semifinále - Brazilky Carol a Bárbara.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová na archivním snímku během turnaje v Ostravě.

Článek

Český pár do zápasu nevstoupil dobře a první set prohrál 17:21. O zisku druhé sady Hermannová se Štochlovou rozhodly v dramatické koncovce, kde se dlouho se Švýcarkami přetahovaly o vedení a nakonec uspěly 26:24.

Otáčet skóre musely české reprezentantky i v rozhodující třetí sadě. V závěru totiž pustily Böbnerovou s Vergéovou-Dépréovou do vedení 12:10, pak ale Hermannová se Štochlovou získaly čtyři body za sebou a náskok už nepustily.

V semifinále bylo nad síly české dvojice, která ve čtvrtfinále vyřadila olympijskou vítězku a bývalou mistryni světa i Evropy Lauru Ludwigovou s Louisu Lippmannovou z Německa, brazilské duo Carol a Bárbara.

V prvním setu sice Hermannová se Štochlovou vymazaly šestibodovou ztrátu, ale nakonec ho prohrály 18:21. Ve druhé sadě dokázaly se světovými pětkami držet krok jen do skóre 10:11. Pak Brazilky uhrály šest bodů za sebou a rozhodly.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Edmontonu:
Muži
Finále:
Pedrosa, Campos (18-Portug) - H. Mol, Berntsen (16-Nor.) 2:0 (16, 18).
Ženy:
Finále:
Carol, Bárbara (2-Braz.) - Gottardiová, Menegattiová (7-It.) 2:0 (14, 16)
O 3. místo:
HERMANNOVÁ, ŠTOCHLOVÁ (19-ČR) - Böbnerová, Z. Vergéová-Dépréová (9-Švýc.) 2:1 (-17, 24, 13)
Semifinále:
Carol, Bárbara (2-Braz.) - HERMANNOVÁ, ŠTOCHLOVÁ 2:0 (18, 15)
Gottardiová, Menegattiová (7-It.) - Böbnerová, Z. Vergéová-Dépréová 2:0 (14, 15)

Reklama