Hlavní obsah

Charouzův tým bude prý na okruzích závodit s motory Audi

PAŘÍŽ

Český automobilový tým Charouz Racing System bude podle informací francouzského odborného motoristického časopisu Auto Hebdo v nadcházející sezóně evropské okruhové série Le Mans závodit s naftovými turbomotory Audi. Pokud by se tato zpráva, kterou šéf týmu Antonín Charouz zatím nechce komentovat, potvrdila, měla by stáj k dispozici v současnosti nejlepší motory.

Foto: BPA/Petr Frýba

Vůz Lola-Aston Martin české stáje Charouz Racing System při závodu 24 hodin Le Mans.

Článek

"Poté, co tovární tým Audi oznámil, že odstupuje z Le Mans Series, bude německý výrobce reprezentován soukromou stájí Charouz Racing System. Ve dvou prototypech Lola LMP1 budou motory z vozů Audi R10 TDI," uvedl časopis Auto Hebdo.

Právě automobily Audi R10 TDI byly nejúspěšnějšími monoposty v posledních ročnících slavné čtyřiadvacetihodinovky Le Mans, v níž od roku 2006 vždy triumfovaly. K tomu ovládly šampionáty Le Mans Series i American Le Mans Series.

"Jde o zprávu francouzských médií, kterou v tuto chvíli nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit," uvedl Charouz. Loni v Le Mans Series i ve čtyřiadvacetihodinovce nasazoval zcela nový prototyp LMP1 Lola s továrními motory Aston Martin a byl s ním jasně nejrychlejším vozem v poli benzinových aut.

S motory Audi by Charouzova stáj měla šanci bojovat o absolutní prvenství v závodech Le Mans Series. Turbodiesely, které jsou proti klasickým zážehovým motorům výkonnější, totiž nasazuje už jen tovární tým Peugeot. Stáj Audi se přes odchod z LMS zúčastní 24 hodin Le Mans, kde nastoupí se svými novými modely R15 TDI.

Reklama

Související témata: