Hlavní obsah

Děsivá havárie v Le Mans. Jak z téhle hromady šrotu mohl někdo vylézt živý?

Praha/Le Mans

Neuvěřitelné štěstí hraničící se zázrakem měl při středečním volném tréninku na slavný závod 24 hodin Le Mans jezdec týmu Audi Loic Duval. Francouzský pilot se ve vysoké rychlosti vznesl se svým vozem do vzduchu a trefil ochrannou bariéru. Vůz se rázem proměnil v hromádku šrotu a všichni na okruhu ztuhli zděšením. Duval ale vyvázl z hrůzné bouračky jen se dvěma škrábanci rameni a noze.

Loic Duval těžce havaroval v Le MansVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Především záběr na zadní část vozu z bezpečnostní kamery (v galerii) nevěstil skutečně nic dobrého. Duval ale po tvrdém nárazu zůstal při vědomí a komunikoval se záchranáři, kteří jej po vyproštění transportovali do zdravotnického zařízení přímo na okruhu a posléze do nemocnice v Le Mans. Série vyšetření ale neprokázala vážnější zranění a tým Audi ještě ve středu večer informoval, že Duval „vyvázl nezraněn až na pár odřenin".

Duval tvořil v Le Mans tým s devítinásobným vítězem Tomem Kristensenem z Dánska, s nímž loni slavil triumf, a Brazilcem Lucasem di Grassim. Mezinárodní posádka opět patřila s prototypem Audi R18 k favoritům nejprestižnější kategorie LMP1, francouzský jezdec ale nakonec na doporučení lékařů do víkendového 82. ročníku slavného závodu nezasáhne. Místo něj vedení týmu povolalo Marka Geného.

Reklama

Související témata: